Política

En Comú Podem proposa la creació d’un Ministeri de Feminismes

Asens creu que les declaracions de Cayetana Álvarez “són una vergonya”

Afirma que “la guerra” és entre homes i dones que defensen els drets humans i qui banalitza la violència masclista

El candidat d’En Comú Podem, Jaume Asens, ha proposat aquest dimecres a creació d’un Ministeri de Feminismes al govern espanyol perquè estigui “a l’altura” de les mobilitzacions feministes. En una roda de premsa organitzada per l’Agència EFE, Asens ha explicat que cal que totes les polítiques estatals tinguin la visió de gènere incorporada i que sigui, per tant, una qüestió transversal. A banda d’aquesta mesura, que Asens ha explicat que és una de les seves apostes “estrella”, el representant dels comuns ha retret a la candidata del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, les seves declaracions al debat de RTVE en què posava en dubte el consentiment a l’hora de tenir relacions sexuals i ho ha qualificat de “vergonya”. A més, l’ha acusat de fer una “falsa divisió” i ha assegut que la “guerra” és entre homes i dones que defensen els drets humans i qui banalitza la violència masclista.

Asens ha assegurat que cal un “pacte d’Estat” per acabar amb “la xacra del masclisme” i ha explicat que amb la proposta de nou Ministeri es camina cap a aquest objectiu. Aquesta nova cartera ministerial facilitaria la inclusió de la perspectiva de gènere en totes les polítiques de l’executiu i ha detallat que vetllaria perquè els pressupostos fossin feministes i es millorés la llei d’igualtat efectiva entre homes i dones, entre altres mesures. De fet, Asens ha reconegut que aquest seria un dels ministeris que els agradaria encapçalar en cas d’un pacte de govern amb el PSOE.

D’altra banda, els comuns han proposat aprovar una llei que analitzi les remuneracions dins les empreses i que consideri discriminació totes les bretxes salarials de més de 20%, amb auditories que ho vigilin i un règim sancionador per les empreses que ho incompleixin, i una altra per a “eradicar les violències sexuals”, encara que no ha entrat en detalls. A més, Asens també ha reivindicat una modificació del codi penal que posi l’accent en el consentiment en aquells delictes de violència sexual i que eviti la distinció entre abús i violació.

La número 3 a la llista, Mar García, que també ha participat a la roda de premsa, ha assegurat que es tracta d’un tema “central” per a la seva candidatura i ha apuntat que el feminisme és la “força democràtica més potent contra el ’trio de Colom’”.

Resposta a Cayetana Álvarez de Toledo

En relació a les declaracions de la candidata del PP, Asens li ha retret que “banalitzés un tema tan sensible” com les agressions sexuals i l’ha acusat de plantejar una falsa guerra de sexes i d’assegurar que el feminisme divideix. De fet, Asens ha apuntat que la seva intervenció al debat de RTVE mostra com de necessari és un ministeri de feminismes per “trencar estereotips” i avançar en la igualtat real.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir plenament la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’acceptar suborns

barcelona