Política

ELISENDA PÉREZ

CAP DE LLISTA D'AVANCEM A CALONGE I SANT ANTONI

“Calonge s’està morint i cal actuar”

“Volem treballar per governar per a la gent i no com ara de manera presidencialista”

“Tenim un projecte clar per escoltar els veïns”

Elisenda Pérez és filla de Calonge. Administrativa, va entrar als 18 anys al PSC i, posteriorment, va passar a Avancem. És senadora per ERC des del 2016.

Elisenda Pérez es presenta novament a Calonge i Sant Antoni per Avancem. Després de quatre anys a l’oposició, Pérez defensa la necessitat d’actuar ràpidament per recuperar el diàleg entre l’Ajuntament i els veïns, que, al seu parer, s’ha perdut en una aposta de l’actual govern molt centrada a impulsar grans projectes.

Quin és el projecte d’Avancem per Calonge i Sant Antoni?
Volem convertir novament l’Ajuntament en la casa de tots; on la gent se senti còmoda, sense tants problemes i burocràcia. Volem que els veïns i veïnes del municipi tornin a sentir l’Ajuntament com un element seu.
Pel que explica, donaria a entendre que en aquest sentit hi ha hagut un retrocés al municipi?
Hi ha hagut un retrocés molt gran. L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni s’ha tancat per al ciutadà. Fa temps que ho veiem i, a més, ho anem denunciant. L’Ajuntament, ara mateix, és tancat a la majoria de veïns i veïnes. Nosaltres som servidors públics, i això el polític ho ha de tenir molt clar. I aquí a Calonge i Sant Antoni el concepte de servidor públic no s’acaba d’entendre. Crec que hi ha un problema molt important de distanciament entre els govern i la gent, que és la que hi viu i paga els seus impostos.
Quins reptes considera que ha d’afrontar el municipi?
Calonge i Sant Antoni s’està morint i cal actuar; és un poble dormitori. Des de l’Ajuntament s’aposta per fer moltes coses, però aquestes són molt ambicioses i molt grans. I, en aquest procés, s’estan deixant el que realment importa: el municipi, els nuclis. Estem totalment estacionalitzats. Es fan fires? Sí, però i la resta? Està bé que es facin fires, però no tot passa per aquí. Mirem al nostre voltant..., hi ha un gran nombre de locals, aquí, al nucli antic de Calonge, per posar un exemple, que estan tancats.
Quin és el problema?
Principalment estem davant d’un problema de comunicació molt gran. Penso, fent una metàfora, en una escala. El govern és dalt de l’escala i el poble, la gent, és a baix. Hem de passejar, sortir al carrer i escoltar la gent i, evidentment, rebre les crítiques; i hem de preguntar a la gent què pensen que es pot fer per fer avançar el municipi.
I per on s’ha de començar?
Tenim un castell molt i molt bonic, on s’han abocat molts i molts diners, i a sobre no és de propietat municipal, que tenim tancat. Estem invertint a casa d’un altre i aquesta està tancada. Com es fa això? Doncs donant les claus del castell a la gent, les entitats de la població. Les associacions del municipi estan preparades per fer un gran nombre de coses. Conec el teixit, hi he estat vinculada des de petita. Ara mateix ens enfrontem a dos hàndicaps: que no s’escolta la gent i que tenim edificis municipals o públics d’un enorme potencial totalment tancats, on les entitats no podem fer absolutament res de res. Quan parlem de donar les claus ho fem en clau metafòrica per explicar la necessitat de canviar la manera de fer entre administració i veïns, a Calonge i Sant Antoni. No hem de pensar, només, a fer grans càtedres. Volem treballar per governar per a la gent i no de manera presidencialista.
Així, com definiria aquest mandat que està a punt d’esgotar-se?
Com el més tancat que hi ha hagut dels set anys que fa que soc regidora. L’alcalde ha estat l’alcalde de tot i de tothom. Als plens només parla ell, ningú del seu equip. Ha estat un mandat totalment personalista. A més, i és rellevant, no hi ha hagut una acció conjunta, perquè els grups que formen el govern han defensat els seus respectius programes. No s’han aturat a pensar que han de treballar com un equip de govern. En el cas d’haver-hi un projecte, no ho han demostrat. L’acció ha estat impulsar grans temes molt personalistes, amb grans inauguracions, coses grans, escultures, però de les coses que la gent realment toca i necessita no se n’han preocupat. Tenim un projecte clar per escoltar els veïns. Nosaltres el que tenim treballat, estiguem sols o amb pactes, és un projecte clar. No pactarem vots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona