Política

JORDI PESARRODONA

REGIDOR DE CULTURA DE SANT JOAN DE VILATORRADA

“És venjança per la foto icònica del nas de pallasso”

J ordi Pesarrodona és regidor de Cultura de Sant Joan de Vilatorrada. És notícia perquè una junta extraordinària de fiscals l’acusen de desobediència l’1-O.

D’on ve tot plegat?
Tot comença amb la denúncia que vam presentar els ajuntaments de Callús, Fonollosa i Sant Joan de Vilatorrada pels atacs de l’1 d’octubre. Després ens van arribar unes contradenúncies acusant els alcaldes de Callús i Fonollosa i el regidor de Cultura de Sant Joan de Vilatorrada. Ja és el primer cas extraordinari perquè no imputen l’alcalde sinó el regidor de Cultura. Sempre he mantingut que tot és una persecució per la imatge icònica del nas de pallasso del 20-S. No ho han perdonat. El mateix 1-O, quan van venir a Sant Joan de Vilatorrada, el comandament de la Guàrdia Civil em va cridar com “el famosito”. Em van acusar de desobediència. L’Audiència de Barcelona va retornar el cas a l’Audiència de Manresa dient que havien retornat els meus drets i s’havia de repetir l’acusació. El curiós és que augmenten la pena fins a desobediència greu. Després el fiscal comença a tancar tots els casos, el de l’alcalde de Callús i el de Fonollosa, excepte el meu. Fins a la notícia d’ara.
La junta de fiscals per majoria decideix mantenir acusació de desobediència greu
Exactament és així. A més, hi va haver un informe de la Guàrdia Civil, el qual se m’acusava de l’incitació a l’odi, resistència greu, lideratge tumultuós ...totes acusacions van quedar arxivades perquè la defensa va aconseguir demostrar que no era cert. Però després reobre el cas d’ofici la jutgessa 2 de Manresa agafant informe de la Guàrdia Civil dient que hi veu indicis de desobediència greu.
Quin és ara el següent pas?
Estem pendents d’un recurs presentat a l’Audiència de Barcelona per vulneració dels meus drets; estem esperant aquesta resolució, però no tinc gaires esperances. Crec que tot anirà a judici. Des del primer moment he dit que hi ha hagut una persecució claríssima per una imatge icònica, en una protesta molt blanca, que els va fer molt mal, i busquen altres coses implicant-me en l’1-O. És persecució i venjança.
Alguna altra novetat?
Aviat aniré al Suprem perquè vaig a declarar com testimoni de la defensa del Jordi Cuixart. Hi aniré al costat d’un advocat perquè estic imputat. Serà també una imatge curiosa: un pallasso regidor declarant al costat del seu advocat.
Contestarà a les preguntes?
Hi vull anar perquè també vaig ser víctima d’un informe fals de la Guàrdia Civil que es va arxivar, perquè també em podien aplicar una preventiva. Intentaré que puguin sortir d’aquesta presó preventiva indigna.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA