Política

RTVE proposa fer el debat a quatre dimarts 23 d’abril, el mateix dia que el d’Atresmedia

És l’única data en què Pedro Sánchez diu tenir disponibilitat

Casado, Iglesias i Rivera rebutgen el canvi

RTVE ha proposat fer el debat a quatre el dimarts 23 d’abril, el mateix dia en què està previst el d’Atresmedia. L’emissora pública ha emès un comunicat aquest dijous en què informa a PP, PSOE, Podem i Cs de la seva “disposició” a organitzar-lo aquella data. Inicialment, el debat a RTVE estava programat per al dia 22. Tanmateix, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va informar dimecres que només tenia disponibilitat per fer un debat el 23, dia de Sant Jordi. Sánchez només ha acceptat participar al debat a quatre de RTVE després de rebutjar participar al del grup de comunicació privat, que inicialment havia de ser a cinc, però que va ser replantejat pel veto de la Junta Electoral Central a la participació de Vox. Els líders de PP, Cs i Podem van apostar per assistir als dos debats en declaracions el dimecres després de conèixer la voluntat de Sánchez d’anar només al de RTVE.

PP, Ciutadans i Podem han rebutjat la modificació.

L’opció de Casado

El líder del PP, Pablo Casado, assistirà al debat a quatre d’Atresmedia de dimarts 23 d’abril “tal com tenia compromès”, segons han informat fonts dels populars després que RTVE hagi proposat celebrar el debat a la cadena pública el mateix dia. D’aquesta manera, el candidat del PP el 28-A no coincidirà amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha confirmat l’assistència només al de RTVE. El PP ha lamentat que RTVE hagi canviat la data -inicialment el debat a la pública estava previst el dilluns 22 d’abril- “abans de posar-se en contacte amb el PP”. “Ens sembla inacceptable que la televisió pública, de la que s’espera que estigui al servei de tots, actuï al dictat del candidat socialista”, ha dit el PP en un breu comunicat.

Casado havia mostrat la predisposició a anar a tots dos debats, a TVE el dia 22 i al d’Atresmedia el 23, i el PP ha reiterat que “no tenia problema en assistir” al de RTVE en les dates que s’havien comunicat en un principi.

Iglesias insta a rectificar

Pablo Iglesias ha instat RTVE a “rectificar” després que el conglomerat públic de mitjans de comunicació hagi anunciat que canvia al 23 d’abril la data del debat electoral entre els quatre grups principals al Congrés. Iglesias ha recordat que TVE els va convidar el 22 i que Podem havia acceptat la data. “Ara, després d’una trucada de Moncloa, RTVE pretén canviar el debat al 23 perquè Sánchez no vol dos debats”.

A través de Twitter Iglesias ha alertat a RTVE que “no pot ser l’instrument partidista de cap govern” i ha instat la màxima dirigent de l’ens, Rosa María Mateos, a “rectificar”.

Ciutadans, crític

El president de Cs i candidat el 28-A, Albert Rivera, anirà al debat d’Atresmedia de dimarts 23 d’abril i no al de RTVE. Fonts del partit taronja han afirmat que mantenen l’opció de fer dos debats, tal com estaven agendats inicialment, un a la cadena pública dilluns 22 d’abril i un a la privada el 23. RTVE ha proposat aquest dijous un canvi de data al 23 d’abril que fa coincidir els dos debats.

L’únic candidat que aposta per anar únicament al de RTVE i el 23 d’abril és el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que va dir dimecres que només tenia disponibilitat aquell dia. “Sánchez vol amagar-se dels espanyols i no fer debats, utilitzant la TVE que paguem tots per intentar sortir-se amb la seva”, ha criticat Rivera en una piulada a Twitter després de l’anunci de RTVE. “És un escàndol”, ha afirmat el líder de Cs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia