Política

Dos joves detinguts per l’assassinat d’una periodista a Irlanda del Nord

Dos joves han estat detinguts com a possibles sospitosos de l’assassinat a trets de la periodista Lyra McKee a Derry (Irlanda del Nord) durant els disturbis de dijous passat, segons ha informat aquest dissabte el Servei de la Policia d’Irlanda del Nord (PSNI).

Els arrestos dels dos joves, de 18 i 19 anys, s’han efectuat en virtut de la legislació antiterrorista, i els dos homes han estat traslladats a una comissaria de Belfast, on són interrogats.

Els agents que investiguen la mort de Lyra McKee, la reportera de 29 anys que va ser abatuda a trets per un pistoler emmascarat que disparava indiscriminadament contra un cotxe policial, han divulgat aquest dissabte imatges del tiroteig amb l’esperança que la ciutadania els pogués ajudar a localitzar els autors.

La periodista i escriptora, natural de Belfast i que no estava treballant en el moment del succés, va rebre trets al cap presumptament a mà de dissidents republicans vinculats amb l’anomenat Nou IRA, segons la policia, quan era a l’àrea de Creggan, una zona residencial de Derry.

Des del principi, els agents han tractat el cas com a terrorisme i consideren que va obeir a un “complot orquestrat”.

La policia creu que els disturbis -en els quals es van llançar més de 50 còctels molotov i es van calcinar dos cotxes policials- van ser la resposta a una operació de seguretat prèvia que el cos duia a terme en aquest àrea, amb batudes en algunes propietats a fi de confiscar-hi armes de foc.

El servei policial d’Irlanda del Nord tenia informació dels serveis d’intel·ligència que apuntava a un presumpte complot de dissidents republicans per, suposadament, atemptar contra aquest cos durant el cap de setmana.

Lyra McKee era tot un referent per a la comunitat gai d’Irlanda del Nord per la seva tasca com a activista pels drets d’aquest col·lectiu i treballava actualment com a editora del portal digital amb seu a Califòrnia Mediagazer, especialitzat en informació sobre la indústria dels mitjans de comunicació.

Als tributs rebuts per McKee per tots els sectors polítics i la comunitat periodística, s’hi van afegir els de la seva parella, Sara Canning, que va recordar precisament la “incansable activista” pels drets dels homosexuals durant una vigília celebrada a Derry.

“Les víctimes i la comunitat gai es queden sense una activista i defensora incansable i a mi m’ha deixat sense l’amor de la meva vida, la dona amb qui pensava envellir”, va dir en al·lusió a la defensa de McKee d’aquest col·lectiu a Irlanda del Nord en una vigília a Dondonderry.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia