Política

28-A

Rufián demana combatre el “feixisme cool” que suposaria un pacte de govern entre PSOE i Cs

Torrent diu a Sánchez, Casado i Rivera que ERC no va néixer per “resistir” sinó per “guanyar”

El número dos d’ERC per Barcelona, Gabriel Rufián, ha demanat aquest dissabte votar els republicans per fer d’obstacle al “feixisme cool” que suposaria un pacte al govern espanyol entre PSOE i Cs. En un acte de campanya a Figueres, Rufián ha dit que no es parla tant d’aquest front entre socialistes i el partit taronja i que és el preferit per la gent poderosa.

“No van a cavall ni porten pistola. Potser no son tant fills d’Aznar ni de don Pelayo però fan tanta por com els primers”, ha dit en una comparació entre una hipotètica coalició entre PP, Cs i Vox amb una altre de PSOE i Cs.

Per la seva banda, a gairebé una setmana del 28-A, el president del Parlament, Roger Torrent, s’ha adreçat als líders del PSOE, PP i Cs i els ha recordat que ERC no va néixer per respondre a la “repressió” sinó per guanyar i “guanyaran”.

Rufián ha subratllat que afronten la recta final de la campanya sent conscients que tenen una cita amb les urnes “històrica” i s’ha presentat com la formació més valenta “per dir les coses que ningú més deia” en la darrera legislatura al Congrés.

De nou ha recordat que hi ha només dos fronts el 28-A, PP, Cs i Vox o PSOE i CS. Per això, ERC s’ha presentat com l’obstacle i ha indicat que cap d’aquests dos fronts vetllarà per afavorir les pensions, la igualtat d’oportunitats i la justícia social o en millorar la democràcia.

“Sabem perfectament que si al PSOE li donen els números pactarà amb Cs perquè viurà molt més còmode que amb nosaltres”, ha lamentat.

Una vegada més ha lamentat que la candidata del PSC, Meritxell Batet, hagi dit que ERC no és de fiar i li ha recordat diverses iniciatives socials impulsades o amb el suport d’ERC que el PSOE va tombar. “No acceptem ni mitjà lliçó. Som a la presó per defensar els nostres valors”, ha recordat Rufián.

El número dos dels republicans ha dit també que la roda de premsa del líder d’ERC, Oriol Junqueras, a l’ACN d’aquest divendres ja forma part de la “història viva” de Catalunya. “Plantem cara als carcellers, guanyarem aquestes eleccions. Estiguem a la seva alçada”, ha apuntat.

En un míting de campanya davant de 450 persones, segons el partit, la candidata d’ERC per Girona, Montse Bassa, ha lamentat que alguns partits assegurin que ERC té visió “partidista” i ha recordat que miren per l’esquerra i que el seu compromís arriba fins el punt que tenen polítics a la presó.

Al seu torn, el president del Parlament, Roger Torrent, ha afegit que la república la volen impulsar perquè els fills tinguin les “màximes oportunitats possibles”. “No és una qüestió de canviar una bandera i ja està. Dels símbols no es menja”, ha apuntat.

Torrent insistit que les properes eleccions serveixen per “avalar el 155 i la repressió” o bé per “votar llibertat”. “Tenyim de groc republicà i antifeixista i demanem una solució política”, ha reclamat.

També s’ha referit a la roda de premsa de Junqueras i ha indicat al respecte que alguns el volien callat, derrotat i submís i que això no va ser així. “Hem vist un home ferm, digníssim davant dels micròfons. Explicant perquè al llarg de la història hem fet això en una lluita pels somnis de la gent del país”, ha detallat.

Finalment, també ha intervingut en l’acte la candidata dels republicans a l’alcaldia de Figueres, Agnès Lladó, que ha defensat treballar a la ciutat amb una “mirada llarga” amb un projecte de ciutat “engrescador” i “modern”.

Lladó ha parlat de lluitar contra la pobresa, les desigualtats i per una societat més inclusiva. També ha reclamat impulsar la cohesió social dels barris. “Venim a construir, transformar a fer diagnosis correctes per tal de treballar per avançar. A fugir de les polítiques aparador que només volen ser un rentat d’imatge. Necessitem ser coherents per ser creïbles”, ha explicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia