Política

Iglesias afirma que l’únic govern que defensarà la plurinacionalitat serà el de Podem

Pablo Iglesias ha defensat aquest dissabte en un acte electoral a Bilbao que l’únic govern “d’esquerres” i que defensi la plurinacionalitat és un executiu que tingui Podem com a soci.

El líder de la formació morada s’ha adreçat directament als socialistes bascos que no vulguin que qui acabi governant siguin Ciutadans i Albert Rivera, i ha reiterat que els poders fàctics aposten per una coalició de PSOE i Cs.

També ha afirmat que “Espanya és plurinacional” i que el seu partit defensa aquesta realitat. I per això ha assegurat que un govern de Podem també la defensarà, i no “anirà a Madrid a mercadejar”, en al·lusió, sense citar-lo, al Partit Nacionalista Basc.

Amb la referència als socialistes bascos, Iglesias ha contestat el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, que aquest matí ha apel·lat al vot útil per a la seva formació. Sánchez ha alertat que els que volen una Espanya que “miri al futur” han de donar suport al PSOE sense “intermediaris”, en referència implícita a Podem- perquè votar “altres formacions” tan sols afavoreix la dreta.

Iglesias també ha indicat que les eleccions del 28 d’abril “estan obertes” i ha assegurat que la clau de volta d’aquests comicis la té “gent anònima que té l’instrument del vot”.

El líder de Podem ha convidat a aprofitar aquesta “oportunitat d’or” per demostrar que “Espanya no té perquè ser un país dominat pels fatxes”.

Com ja ha fet al matí, en un acte a Castella i Lleó, Iglesias també ha demanat als descreguts de la política “una oportunitat” per poder arribar a governa i a demostrar “que algunes coses sí poden canviar”.

En aquest sentit també ha tornat a preguntar a aquestes persones que ja no confien en els polítics: “Si la política no serveix per a res, perquè les grans empreses es compren els ministres per als seus consells d’administració? Per què ens han enviat a nosaltres les clavegueres de l’Estat?”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona