Política

Junqueras: “Els vostres vots ens han de fer lliures”

El candidat republicà demana per videoconferència a Cambrils que es mantingui la voluntat de construir una república

Raül Romeva assegura que els presos i els exiliats no renuncien a res

El líder d’ERC i cap de llista dels republicans per a les eleccions espanyoles, Oriol Junqueras, va afirmar ahir que els vots al seu partit “han de fer-nos lliures a tots”, i va demanar al conjunt dels catalans que se sentin “orgullosos” de mantenir “la voluntat democràtica” de construir una república. Junqueras va pronunciar aquestes paraules a Cambrils, en un míting en què va participar a través de videoconferència des de la presó de Soto del Real després d’haver rebut l’autorització de la Junta Electoral Central per intervenir en l’acte. També hi va parlar a través de videoconferència Raül Romeva, exconseller d’Acció Exterior i candidat dels republicans al Senat en les eleccions del 28-A. De manera presencial van participar en l’acte de Cambrils Gabriel Rufián, número 2 d’ERC a Barcelona per a les eleccions al Congrés, i Pere Aragonès, vicepresident del govern.

El líder republicà va insistir que votar partits independentistes com ERC és la millor manera de fer realitat el desig de tenir “una república en el marc d’unes institucions internacionals com la Unió Europea”. “Sentiu-vos orgullosos de la voluntat democràtica de construir una república”, va remarcar. “El que intentem és construir un país per a tothom, des de l’orgull legítim que se’n deriva, sabent que estem compromesos a seguir construint aquest país millor.” Junqueras va animar les prop de 400 persones que sentien les seves paraules a la plaça de Mossèn Joan Batalla a “no oblidar mai que els millors instruments són els republicans”, i va subratllar que precisament volen una república “per millorar” les condicions de vida de les persones.

El candidat republicà va recordar que el projecte del partit que encapçala “ve de molt lluny, amb 88 anys d’història”, i és el que “més ha patit la repressió al llarg de la història”, va assegurar. Després d’animar els catalans “a no perdre mai el somriure” i a guanyar les eleccions per aconseguir “un país millor”, va insistir: “Cal guanyar aquells que ens mantenen a la presó sabent que som innocents, perquè no hem comès cap delicte, i cal aconseguir que se n’avergonyeixin.” I també va demanar votar ERC per “fer millor el nostre país i la societat”.

Els vots a ERC “han de fer-nos lliures a tots”, i això depèn, va dir, “de posar paperetes a totes les urnes”. “Mobilitzeu la nostra gent i que les urnes s’omplin de llibertat i de justícia, i que ens permetin disposar d’aquest país que tots volem millor”, va demanar als que el sentien.

Un país per a tothom

Romeva, al seu torn, va voler deixar clar que els que són a la presó o a l’exili no renuncien a res, i que qui digui el contrari “menteix”. “La repressió busca la por, pretén que renunciem als nostres principis republicans, però no ho farem, perquè una república vol dir justícia, igualtat, solidaritat i feminisme.”

El cap de llista al Senat va demanar “superar el marc mental que diu que allò que defensem és impossible, perquè és mentida”. “És imprescindible que ho fem i que no ens fem enrere ni hi renunciem”, va insistir. I va subratllar: “No renunciem a res. Seguirem ferms, sumant, construint aquesta societat.” ERC, va dir, rebutja “qualsevol mena de feixisme i defensa que els valors del republicanisme són més necessaris que mai”.

LES FRASES

Sentiu-vos orgullosos de la voluntat democràtica de construir una república, perquè intentem construir un país per a tothom
Cal guanyar aquells que ens mantenen a la presó sabent que som innocents i fer que se n’avergonyeixin
Oriol Junqueras
cap de llista d’eRC per a les eleccions espanyoles
La repressió busca la por i que renunciem als nostres principis republicans, però no ho farem, perquè una república vol dir justícia i igualtat
És imprescindible que no renunciem a res. Seguirem ferms, sumant, construint aquesta societat
Raül Romeva
Candidat d’ERC al Senat per a les eleccions del 28-A
Cs representa els senyorets que van fer fora els immigrants a puntades de peu de les seves terres
Gabriel Rufián
número 2 d’ERC a Barcelona per a les eleccions al Congrés
O guanya el PSOE i suma amb un altre partit del 155, Ciutadans, o guanya ERC
Pere Aragonès
vicepresident del Govern

Rufián afirma que Cs representa “els senyorets”

Redacció

Cs i la seva candidata per al 28-A, Inés Arrimadas, “no representen els immigrants andalusos o extremenys” que van venir a Catalunya fa algunes dècades, “sinó els senyorets que els van fer fora a puntades de peu” de les seves terres. Així ho va afirmar ahir Gabriel Rufián en l’acte a Cambrils. També va advertir “Ibex Arrimadas”, com la va anomenar, que “l’independentisme i el republicanisme guanyaran aquestes eleccions als carcellers d’Oriol Junqueras i Raül Romeva”. “Han intentat guanyar gegants”, va sentenciar amb referència als dos líders independentistes presos, però “són tan immensos que no tenen prou presons per amagar-los”. També va dir que els republicans no tenen res en contra de cap bandera, però sí contra “la gent que es qualifica de constitucionalista, però només recorda alguns articles de la Constitució espanyola i no d’altres”. Aquesta gent, va dir, “no són més que patriotes de cartó pedra que no són constitucionalistes, sinó uns hipòcrites carcellers”. Pere Aragonès va advertir que a Catalunya “o guanya el PSOE i suma amb un altre partit del 155, Ciutadans, o guanya ERC”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona