Política

Afusellen i cremen un ninot de Puigdemont

Catalanofòbia i odi al president a l’exili en la celebració del Diumenge de Resurrecció a Coripe (Sevilla)

El municipi sevillà de Coripe (de 1.300 habitants i governat pel PSOE) va celebrar ahir el Diumenge de Resurrecció amb l’afusellament i crema d’un ninot que simbolitzava el president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, en el context del que en aquesta localitat andalusa es coneix com la tradició del Judes.

La figura, que algunes fonts asseguraven que havia triat l’AMPA de l’escola municipal, va ser passejada pels carrers del poble amb una bandera estelada a l’esquena i un llaç groc molt gran al pit i després va ser penjada d’una figuera a les portes de l’església, on va ser tirotejada fins a esventrar-se i cremada en la seva totalitat.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va qualificar l’acció amb un “senzillament, hòrrid” i un “intolerable” i va anunciar que ho denunciarien. JxCat portarà els fets a la fiscalia per un presumpte delicte d’odi i ha demanat al PSOE que prengui mesures contra el batlle del poble. El mateix Carles Puigdemont va reaccionar amb un fil de piulades en què assegurava que els veïns de Coripe s’havien mofat de la lluita per la llibertat dels presos polítics i dels exiliats, va denunciar també la connivència del PSOE amb l’acte, que va definir com una “orgia de violència desfermada”, i va criticar que hi participessin menors i el vistiplau de les autoritats locals.

Les xarxes socials van bullir amb el tema davant el silenci dels partits i candidats constitucionalistes. El conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, expressava indignat que “qualsevol demòcrata ha de condemnar aquesta barbaritat. És intolerable i denunciable”. Joan Tardà també va reaccionar a Twitter: “Com pot ser que encara hi hagi tant d’odi contra Catalunya? Davant d’això, només un compromís: lluitar a favor de la cultura i la fraternitat. I cridar: visca Catalunya i viva Andalucía republicanes!”. I, entre d’altres, el dirigent històric de l’SPD alemany, Felix von Grünberg, espera que amb aquests fets, “Europa desperti”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona