Política

Afusellen i cremen un ninot de Puigdemont

Catalanofòbia i odi al president a l’exili en la celebració del Diumenge de Resurrecció a Coripe (Sevilla)

El municipi sevillà de Coripe (de 1.300 habitants i governat pel PSOE) va celebrar ahir el Diumenge de Resurrecció amb l’afusellament i crema d’un ninot que simbolitzava el president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, en el context del que en aquesta localitat andalusa es coneix com la tradició del Judes.

La figura, que algunes fonts asseguraven que havia triat l’AMPA de l’escola municipal, va ser passejada pels carrers del poble amb una bandera estelada a l’esquena i un llaç groc molt gran al pit i després va ser penjada d’una figuera a les portes de l’església, on va ser tirotejada fins a esventrar-se i cremada en la seva totalitat.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va qualificar l’acció amb un “senzillament, hòrrid” i un “intolerable” i va anunciar que ho denunciarien. JxCat portarà els fets a la fiscalia per un presumpte delicte d’odi i ha demanat al PSOE que prengui mesures contra el batlle del poble. El mateix Carles Puigdemont va reaccionar amb un fil de piulades en què assegurava que els veïns de Coripe s’havien mofat de la lluita per la llibertat dels presos polítics i dels exiliats, va denunciar també la connivència del PSOE amb l’acte, que va definir com una “orgia de violència desfermada”, i va criticar que hi participessin menors i el vistiplau de les autoritats locals.

Les xarxes socials van bullir amb el tema davant el silenci dels partits i candidats constitucionalistes. El conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, expressava indignat que “qualsevol demòcrata ha de condemnar aquesta barbaritat. És intolerable i denunciable”. Joan Tardà també va reaccionar a Twitter: “Com pot ser que encara hi hagi tant d’odi contra Catalunya? Davant d’això, només un compromís: lluitar a favor de la cultura i la fraternitat. I cridar: visca Catalunya i viva Andalucía republicanes!”. I, entre d’altres, el dirigent històric de l’SPD alemany, Felix von Grünberg, espera que amb aquests fets, “Europa desperti”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona