Política

La JEC amplia el termini del vot per correu fins divendres

Uns 115.000 catalans votaran per correu als comicis del 28-A

Prop de 30.000 residents a l’estranger ho han sol·licitat

Un total 115.069 catalans podran dipositar el seu vot en una oficina de Correus fins aquest divendres al migdia, després que s’hagi ampliat el termini del vot per correu.

Tenint en compte que el període per obtenir el vot per correu ha coincidit amb dies festius de Setmana Santa, la Junta Electoral Central (JEC) ja va acordar dilluns ampliar el termini fins a dijous per tal que els sol·licitants tinguin més temps d’exercir el dret a vot. Aquest dimecres l’autoritat electoral ha decidit prorrogar un dia l’hora límit per votar a les oficines postals, fins a les dues del migdia del 26 d’abril.

A més, la JEC insta la Societat Estatal de Correus i Telègrafs a “extremar la diligència” per assegurar que els sobres amb el vot lliurin el dia de la votació a les respectives meses electorals, dins dels terminis legalment establerts.

L’acord, que s’aplica tant a les eleccions legislatives espanyoles com als comicis a les Corts Valencianes –que se celebren el mateix dia– no precisa els motius de la mesua. La resolució, però, arriba després que Correus anunciés que ampliava l’horari de les seves oficines amb l’objectiu de poder atendre l’elevat nombre de persones que fan cua a moltes d’elles per poder tramitar el seu vot.

Només aquest dimarts es van atendre 570.000 visites arreu de l’Estat, una xifra que suposa un increment del 185 % respecte de l’afluència diària habitual, segons ha informat l’empresa pública.

Més de 116.000 sol·licituds

116.218 catalans van demanar votar per correu a les eleccions espanyoles d’aquest diumenge i s’ha acceptat la sol·licitud de 115.069, segons ha detallat la delegació del govern espanyol a Catalunya en un comunicat. Del total de sol·licituds acceptades per votar per correu 83.926 són a Barcelona, 10.546 a Girona, 8.786 a Lleida i 11.811 a Tarragona.

La nota afegeix que s’han acceptat les sol·licituds de 29.301 persones que viuen a l’estranger i de 1.940 que estan temporalment fora de l’estat espanyol. En aquest cas, els vots seran comptabilitzats si arriben als col·legis electorals abans de les 20 hores de diumenge.

En aquestes eleccions del 28-A s’han admès sol·licitud de residents a 153 països. França, Alemanya, Gran Bretanya, Estats Units, Argentina i Suïssa són els països des d’on s’han tramitat més peticions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA