Política

Crida de Sánchez a culminar la moció obtenint la majoria

Els socialistes es malfien de les enquestes i apel·len a la mobilització per no dependre de la dreta ni de l’independentisme

El candidat socialista a les eleccions espanyoles, Pedro Sánchez, va reclamar ahir a les 4.000 persones que es van aplegar a l’acte central del PSC a Barcelona que mobilitzin veïns, coneguts i que convencin abstencionistes i dubtosos perquè el 28 d’abril puguin obtenir una “àmplia majoria” i, d’aquesta manera, el PSOE pugui “culminar el treball que va començar amb la moció de censura parlamentària” de fa deu mesos. Per Sánchez, aquest és el camí per continuar “caminant cap a la justícia social, la convivència i la neteja política”.

De fet, la necessitat de mobilitzar l’electorat de l’esquerra amb l’espantall de la por que sumin PP, Ciutadans i Vox, o per evitar que hagin de dependre de les formacions independentistes, va ser el tema recurrent en totes les intervencions que es van fer a la Vall d’Hebron, des de la inicial de Josep Borrell; passant pel candidat a les municipals a la capital, Jaume Collboni; l’holandès Frans Zimmerman, que vol presidir la Comissió Europea; el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i la cap de llista per Barcelona, Meritxell Batet. I és que els socialistes es malfien de les enquestes que els donen la victòria després d’onze anys, tot i que “és cert que hi estem mol a prop i hi ha molt bon ambient”, reconeixia Sánchez, per immediatament advertir que els sondejos tampoc preveien que Trump seria el president dels EUA, que Bolsonaro presidiria el Brasil o que a Finlàndia el socialisme nomes guanyaria per 6.000 vots de diferència a la ultradreta.

En la retina del socialisme encara cueja el que va passar en els comicis andalusos i per aquest motiu el missatge de Sánchez va ser el de “no confiar-se, no relaxar-se” perquè s’ha demostrat que no “és suficient guanyar, sinó que s’ha de governar”. Per això Batet abans havia demanat que per cada insult i mentida que sortís de la boca de la ultradreta s’hi respongués amb “un vot socialista”, fet que va aprofitar Sánchez per bromejar després que amb aquesta fórmula el PSOE tenia assegurada la majoria absoluta. Batet va alertar que era necessari deixar-se d’“aritmètica i càlculs”, perquè, si no, “el 29 d’abril serà tard, tot seran lamentacions i ens quedarà cara de tòtils”.

No a la independència

El candidat a tornar a presidir La Moncloa no es va referir a l’independentisme fins al final del discurs per reiterar el missatge que “mai és mai i no hi haurà referèndum ni independència ni el trencament de la Constitució”, tot retraient als dirigents d’aquestes formacions que en privat reconeixen que la independència “no és possible”. Per això els va demanar que “deixin d’enganyar els que van creure en ells”. Sobre el suport que van rebre a la moció d’ERC i el PDeCAT, també va deixar clar que el que va passar el mes de juny va ser “una moció de censura contra la corrupció del PP”.

Entre els discursos per evitar tornar a l’Espanya en blanc i negre, els socialistes també van tenir temps per donar valor a la feina de govern dels últims deu mesos. Un d’ells va ser Iceta, que va recordar primer que Sánchez havia complert amb el “Líbranos de Rajoy i del PP”, per després enumerar que s’havia apujat el salari mínim a 900 euros i el poder adquisitiu de les pensions, s’havia recuperat la sanitat pública i universal, s’havia equiparat la baixa de paternitat i s’havia lluitat contra la pobresa infantil, entre d’altres accions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona