Política

JxCat es reivindica com el vot que més molesta a Madrid

La sala de cambra de l’Auditori de Girona queda petita per aplegar el nombrós públic assistent a l’acte de final de campanya

Hi intervé el president Torra i s’emeten les gravacions de presos i exiliats

“Som els que fem més por a Espanya perquè som els del sí. El sí a tot. El sí al dret a decidir, el sí al referèndum, el sí a la independència.” Amb aquestes paraules, el president de la Generalitat, Quim Torra, com també ho havien fet la resta de ponents, reiterava ahir que el vot a Junts per Catalunya (JxCat) és el que més molesta a Madrid. També el candidat al Congrés per Girona, Jaume Alonso-Cuevillas, ho va reiterar: “L’enemic públic número 1 és Puigdemont i, per tant, què els farà més ràbia a La Zarzuela, a La Moncloa, al carrer Ferraz, al carrer Génova...? Doncs que guanyi la gent que estem amb el president Puigdemont”, va dir el candidat en un discurs carregat d’ironia i de sentit de l’humor que va fer riure en més d’una ocasió un públic entregat que va aplaudir reiteradament els candidats i que, en més d’una ocasió, es va posar dempeus. Així, per exemple, es van aixecar quan va aparèixer per videoconferència el candidat al Senat Jami Matamala, a l’exili. El diàleg mantingut entre Matamala i l’exconsellera socialista Marina Geli va servir per evidenciar que dues persones que s’havien retirat de la política havien decidit abandonar la seva “zona de confort” per tornar-hi. “M’he passat a la independència perquè penso que és la millor manera de servir els set milions i mig de catalans. Des del patriotisme social”, va dir Geli.

Un altre dels moments àlgids de l’acte de cloenda va ser la intervenció de Carles Puigdemont, amb un missatge gravat, que va insistir en la necessitat de votar JxCat: “Si algú fa nosa, som nosaltres”, va dir Puigdemont. En aquest sentit, Puigdemont va afirmar que el 28-A no es tracta d’un plebiscit sobre Pedro Sánchez, sinó que el que està en joc és la cultura de l’1-O contra la cultura del 155”. El president a l’exili també va recordar als assistents la importància d’anar a votar: “Ajudeu a convèncer els indecisos, que n’hi ha.” I no es va oblidar d’un PSOE “que no ha abandonat l’onada repressiva”.

Quim Torra tampoc va estalviar les crítiques als socialistes, dels quals va recordar el suport del PSOE al 155 i llavors hi va afegir: “Si no hi ha respecte pel dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya, nosaltres no investirem el president d’Espanya.” El president de la Generalitat també va considerar que JxCat forma part del 80% dels catalans que no volen judicialitzar la política, però també del “més del 80% de catalans que ja no consideren la monarquia espanyola com una institució pròpia”. I, en aquest sentit, Torra va agrair a l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, la posició d’aquesta ciutat vers la monarquia. A l’acte de cloenda, no hi van faltar els parlaments de Madrenas i d’altres membres de les llistes; però, sens dubte, els que es van emportar els aplaudiments més llargs, de gairebé tres minuts, van ser els presos i els exiliats quan van aparèixer en un vídeo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia