Política

L’ebrenc Rai López arriba a Waterloo després de recórre de 1.300 quilòmetres per recollir firmes per l’autodeterminació

Puigdemont rep a casa seva l’activista que vol registrar les signatures al Parlament Europeu

L’ebrenc Rai López ha arribat aquest divendres al matí a Waterloo després de recórrer de 1.300 quilòmetres per recollir firmes pel dret a l’autodeterminació. L’expresident Carles Puigdemont ha sortit a rebre López a l’entrada de casa seva i l’ha convidat a entrar. “Ha sigut molt emotiu”, ha assegurat el jove ebrenc en declaracions als mitjans .

L’impulsor de la iniciativa ha explicat que farà una “entrega simbòlica” de les signatures al Parlament Europeu aquest migdia, ja que ara està tancat, i ho faran formalment quan reobri. “Esperem tenir una resposta oficial”, ha reclamat.

L’ebrenc va començar a caminar el 24 de març els 1.300 quilòmetres que separen Cervera de la Marenda (Catalunya del Nord) fins a Waterloo. ‘Camí per la República’ és el nom del projecte amb què ha volgut ajudar a internacionalitzar la causa catalana.

Al jove l’ha acompanyat un equip de suport pel trajecte, i ha carregat una urna a mode de motxilla on ha recollit totes les signatures que ha recollit a tots els pobles on s’ha aturat.

Segons Rai, el suport rebut durant el camí a través de França ha sigut “magnífic” i creu que “és difícil” no donar-lo perquè es demana “el dret d’autodeterminació i la llibertat dels presos polítics i exiliats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia