Política

Pere Garriga

Alcaldable d'Independents de la Selva

“La nova biblioteca no pot esperar”

“Cal fer un projecte integral de millora de les urbanitzacions”

“Hem de continuar la millora dels carrers, places i jardins”

Garriga és alcalde des del 2011. Ha treballat a l’empresa pública Forestal Catalana i a les diputacions de Girona i Barcelona. De més jove, havia fet de fuster i, durant 21 anys, de periodista.

Pere Garriga es presenta a les eleccions municipals per quarta vegada. Lidera la llista d’Independents de la Selva, i aspira a revalidar la majoria absoluta del 2015 (8 regidors de 13). Abans de ser alcalde, al 2011, havia estat regidor a l’oposició.

Quina valoració fa del treball fet en els darrers quatre anys?
Doncs la nostra valoració és molt positiva. No hem pogut realitzar tot allò que ens havíem proposat, però prop del vuitanta per cent del programa electoral que vam presentar el 2015 s’ha complert. I hem fet coses noves que han aparegut i no estaven previstes, en un principi. Pensem que hem millorat i molt el nucli urbà, especialment fent nous la major part dels carrers, voreres, parcs i jardins. A més, estem en la remodelació integral de les piscines municipals i construint la piscina climatitzada per convertir-ho en un espai d’aigua i salut. També s’han començat les més que necessàries obres de la nova llar de jubilats.
Quines prioritats tenen per al proper mandat?
La nova biblioteca municipal no pot esperar més. També hem de continuar la millora dels carrers, places i jardins que encara falten remodelar i modernitzar. El projecte de turisme per fer de la vall d’Arbúcies, al parc natural del Montseny i reserva de la biosfera, un lloc de referència de natura, cultura, gastronomia i patrimoni. La construcció d’un alberg per a famílies i joventut. Però sobretot continuar el treball que fem d’atenció a les persones per garantir la inclusió, la cohesió i igualtat d’oportunitats com un dels pilars fonamentals d’una societat democràtica i avançada.
Quins són els seus reptes per al futur?
Cal fer un projecte integral de millora de les urbanitzacions, actuant en enllumenat, voreres i asfaltatge. I el mateix al barri del Camp de l’Oliver. El projecte de construcció del centre del Vescomtat dels Cabrera i del castell de Montsoriu i acabar l’actualització de les sales del Museu Etnològic del Montseny, la Gabella. També considerem necessari implementar el pagament dels impostos municipals de forma fraccionada en 12 mesos sense interessos i fer el nou pla d’ordenació urbanística municipal, el conegut com POUM. Tot això sense defugir la feina del dia a dia.
Quina valoració fa del Centre Cultural de les Naus Ayats?
Aquí s’ha fet una gran feina. Des de la remodelació total del projecte s’han ubicat en aquest nou espai un teatre amb capacitat per a 300 persones, els bucs d’assaig per a músics, l’emissora municipal Ràdio Arbúcies, l’escola de dansa i sales d’assaig per a les corals i per als grups de teatre. Estem satisfets de tenir un lloc referent a la comarca.
I de la rebaixa de l’endeutament?
És una de les feines que hem aconseguit i ha estat molt important. Hem baixat gairebé a la meitat en vuit anys que portem al govern i ara estem per sota del setanta per cent d’endeutament, i paguem les factures a seixanta dies. Això dona confiança als proveïdors i ens permet treballar amb certa comoditat en els projectes més destacats i sobretot en el dia a dia.
Com s’ha confeccionat la llista electoral?
Nosaltres som gent que provenim de les entitats i associacions, i la gent de la llista és bàsicament d’aquest món. Ens uneix una passió desmesurada per millorar la nostra vila, Arbúcies i fer-ne un municipi on poder viure i també conviure. Després l’assemblea de l’Entesa decideix un a un els llocs que ocupem. Som un equip i actuem com a tal, sense protagonismes.
Tenen marcat algun objectiu electoral?
Aconseguir de nou la confiança de la gent i guanyar per majoria absoluta. És clar que si no és així els altres grups, ERC i la CUP, pactaran entre ells per fer-nos fora de la gestió municipal. Crec sincerament que ens avala la feina feta, la transparència, l’eficàcia i eficiència en la gestió, les propostes de present i de futur i la proximitat de les regidores i regidors amb les persones, obrint l’ajuntament a tot el poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA