Política

L’ALTRA CARA DEL JUDICI

268.000 euros en danys provocats als centres de votació

Tothom qui ha volgut ha pogut comprovar-ho repassant els vídeos publicats a la xarxa, però fins ahir no teníem una quantificació econòmica oficial dels danys provocats als centres de votació l’1-O durant la repressió policial. Núria Cuenca, secretària general del departament d’Educació, convocada com a testimoni de les defenses, va proporcionar la dada: 268.000 euros en danys. Un altre moment destacable de la jornada va arribar amb la declaració de l’exsecretari general d’Infraestructures, Ricard Font, convocat també com a testimoni de les defenses. Font va ratificar que el vaixell Moby Dada volia atracar al port de Palamós per reparar cabines durant vint dies. En aquest port fa temps que això no s’autoritza, sobretot tenint en compte que ningú va comunicar abans que es tractava d’un buc de l’Estat. Tampoc va demanar autorització com a vaixell hotel i, a més, els vaixells de creuer tenien emparaulat l’espai.

XEVI SALA

LES FRASES

“Humorísticament vaig dir als concentrats que era un privilegi parlar des del sostre d’un Patrol de la Guàrdia Civil” MIREIA BOYA Ex diputada de la CUP “No ens van fer saber que hi hauria escorcolls en dependències d’institucions catalanes. Ens en vam queixar al CGPJ i no hi ha hagut resposta” FRANCESC ESTEVE Director del gabinet jurídic de la Generalitat “Quan el vaixell ‘Moby Dada’ va dir que volia atracar al port de Palamós l’espai estava contractat de feia temps per als vaixells de creuer i no ens van fer saber que era un buc de l’Estat” RICARD FONT Exsecretari d’Infraestructures de la Generalitat “Respondré en castellà però faig meves les paraules que aquí va dir Jordi Cuixart” JOAN VALLVÉ Exmembre de la junta directiva d’Òmnium Cultural “L’ANC ja va organitzar un passadís de voluntaris davant el TSJC pel judici pel procés participatius del 9-N” Agent 1622 Inspector dels Mossos d’Esquadra

LA CARA I LA CREU

La malversació, novament negada
Cada vegada s’allunya més la possibilitat de provar una possible malversació de fons públics vinculada al referèndum. El director del gabinet jurídic de la Generalitat, Francesc Esteve, va negar ahir al Tribunal Suprem amb rotunditat qualsevol despesa realitzada pel govern català per a l’organització de l’1-O. “No hi va haver cap perjudici a l’erari públic”, va sentenciar Esteve. Per la seva banda, Itziar González, del Pacte Nacional pel Referèndum, també va deixar clar que ella va quedar-se més tranquil·la quan va comprovar que es mantenia la neutralitat econòmica a l’hora de gestionar el web.
Ros fa empipar Marchena
Novament un testimoni de l’òrbita sindical, en aquest cas Camil Ros, secretari general de la UGT a Catalunya, va patir els talls enèrgics del president de la sala. Manuel Marchena no vol que els sindicalistes puguin argumentar el seu suport a les convocatòries de protesta que van seguir a les càrregues policials de l’1-O. Ahir Ros va parlar sobretot de l’aturada de país del 3 d’octubre i va deixar clar que el govern de la Generalitat no va tenir cap mena d’intervenció en la organització. Dies enrere qui va patir els talls de Marchena va ser Javier Pacheco, secretari general de CCOO a Catalunya.
La visita

Ibarretxe assisteix al judici per donar suport als catalans empresonats

L’exlehendakari Juan José Ibarretxe va assistir ahir al judici del Tribunal Suprem com a públic, en qualitat d’autoritat i amb l’única intenció de poder “fer una abraçada” als presos, que anteriorment va visitar als centres penitenciaris on es troben reclosos en presó preventiva. L’expresident basc, que acabava d’arribar dels Estats Units, on ha impartit classes universitàries a Nevada i Califòrnia, va explicar als periodistes que ha mantingut relació amb tots els presos abans del judici. En el passat Ibarretxe va impulsar la frustrada proposta sobiranista basca.

La tolerància

Asens i la tolerància amb les manifestacions que ens diferencia de Madrid

Jaume Asens, tinent d’alcalde de Barcelona, seria ara mateix advocat de Jordi Cuixart si no hagués estat per les eleccions que l’han convertit en diputat al Congrés. Ahir va relatar ”l’estat de xoc” provocat per l’escorcoll a la seu d’Economia i per la temptativa d’escorcoll a la CUP el 20-S. Aquell dia Asens va voler parlar amb comandaments de la Policía Nacional però cap agent li ho va permetre. En advertir-los que aniria al jutjat, els policies van anar-se’n. També va recordar que “a Barcelona és pràctica habitual tolerar manifestacions no comunicades, a diferència de ciutats com Madrid”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona