Política

Maragall vol el triomf de la Barcelona de l’1-O

ERC redueix el duel a la ciutat a ells o Colau i ataca la connivència del PSC amb la fiscalia

“A partir del 26-M ha de governar la Barcelona de l’1-O.” Així va demanar el vot ahir al vespre el candidat d’ERC, Ernest Maragall, en un acte a Sant Andreu, barri on va néixer fa 50 anys el seu líder, Oriol Junqueras. Va deixar clar: “Si voleu un alcalde independentista i republicà, sóc aquí!”. Maragall va situar la disjuntiva a les municipals entre ell o Ada Colau, a qui va recriminar que continuï en l’“ambigüitat i l’equidistància” i que veu com un obstacle perquè la ciutat recuperi el lideratge en la lluita pels drets i les llibertats. “O tenim solidaritat activa i real amb els presoners, o tenim acords polítics amb els carcellers, no hi ha acord intermedi”, va proclamar, mentre assegurava que no ve “a pactar amb ella, sinó a substituir-la i a governar”. El candidat, de fet, va preguntar-li si pensa mantenir la “prioritat d’entesa” amb el PSC de Jaume Collboni, un partit a qui va retreure que “lidera la repressió a Catalunya ara mateix” perquè “forma part de la farsa democràtica de l’Estat”, i ahir especialment per la seva complicitat amb la fiscalia, que acusa de pertinença a organització criminal diversos servidors públics. “El Parlament de Catalunya no és el pati privat de Pedro Sánchez, i no ho serà demà tampoc”, va explicar també, en al·lusió al seu no avui a votar Miquel Iceta perquè sigui senador.

També el vicepresident Pere Aragonès va dedicar dures crítiques als socialistes pel mateix motiu, perquè els va acusar d’instigar des de La Moncloa una campanya “farcida d’operacions de màrqueting”, per exemple “per decidir a dit què ha de votar el Parlament”. “Que vagin a la presó a demanar cortesia”, va etzibar, mentre culpava també el govern espanyol d’haver vetat Junqueras en el debat europeu de la vigília a TV3 amb l’excusa dels horaris i l’organització interna, que segons ell “sempre tenen per sobre” els drets civils i polítics dels presos.

Jordi Solé, número 4 a les europees, va lamentar que Junqueras tampoc pogués ser ahir a Brussel·les al debat de candidats a presidir la Comissió, en nom de la quarantena de partits englobats a l’Aliança Lliure Europea. “És evident que Europa ens ha fallat, però hi estem compromesos i no llençarem la tovallola”, va concloure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona