Política

Detenen als Alps francesos l’històric dirigent d’ETA Josu Ternera

La detenció ha tingut lloc a primera hora del matí a la localitat de Sallanches

La Guàrdia Civil i el Servei d’Intel·ligència interior francès han detingut aquest dijous als Alps francesos l’històric dirigent d’ETA José Antonio Urruticoetxea Bengoetxea, més conegut com ‘Josu Ternera’.

La detenció ha tingut lloc a primera hora del matí a la localitat de Sallanches. Ternera, fugit des del 2002, figurava en el llistat dels membres més buscats d’ETA, juntament amb Iñaki de Juana Chaos, membre del comado Madrid.

Ternera, de 69 anys, vivia al municipi de Saint Gervais les Bains, una zona molt concorreguda per la pràctica d’esports d’hivern. Tenia una Ordre Internacional de Detenció dictada per Interpol.

La recerca de Ternera es remunta al seu pas a la clandestinitat al novembre del 2002, quan era parlamentari per Euskal Herritarrok. Va ser citat a declarar pel Tribunal Suprem per ordenar l’atemptat contra la Casa Quarter de Saragossa, on van morir 11 persones, sis de les quals menors.

Les investigacions per trobar-lo han estat permanents, però es van intensificar quan va participar en l’últim comunicat d’ETA el 3 de maig del 2018. S’han seguit moltes pistes fins que se l’ha localitzat als Alps francesos.

La Guàrdia Civil segueix buscant altres terroristes fugits de la justícia i té contactes amb desenes de cossos policials i serveis d’intel·ligència d’altres països. L’operació segueix oberta.

Sánchez agraeix feina policial

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha agraït aquest dijous la feina policial conjunta per detenir l’històric dirigent d’ETA Josu Ternera i ha aprofitat també per enviar “avui més que mai una abraçada a totes les víctimes del terrorisme”.

“La cooperació franco-espanyola torna a demostrar la seva eficàcia”, ha apuntat Sánchez en una piulada des del seu compte personal de Twitter , on ha mostrat el seu reconeixement a la Guàrdia Civil i al Servei d’Intel·ligència francès per la detenció de Ternera als Alps francesos aquest matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona