Política

Calvo avisa ERC que el seu veto a Iceta serà la “història d’una gran falta d’habilitat”

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha advertit a ERC que el seu veto a Miquel Iceta “serà la història d’una gran falta d’habilitat política” i ha assegurat que els socialistes demanaran empara al Tribunal Constitucional (TC) basant-se en la ruptura de la proporcionalitat al parlament català.

Calvo, que s’ha referit a aquest assumpte en arribar a un esmorzar informatiu amb l’alcalde de Valladolid, Óscar Puente, ha subratllat que amb la decisió d’ERC “es trenca la proporcionalitat obligada que van llançar les urnes de Catalunya per a la representació dels senadors autonòmics”.

En això basaran els socialistes el seu recurs al TC, ha dit Calvo, que ha recordat a ERC que la seva decisió a més és “inútil”, en tenir el PSOE la majoria absoluta al Senat, per la qual cosa ha garantit que es “complirà el paper i la funció que el president Sánchez té prevista”.

Calvo ha lamentat que “molts no hagin entès el missatge del 28 d’abril, que va ser un missatge clar que és necessari que la política espanyola estigui en la legalitat, el respecte i la capacitat d’entesa”.

Al seu entendre, això no només no ho ha entès l’independentisme, sinó tampoc el PP i Cs, que “curiosament tornen a anar de la mà dels independentistes sense entendre que la qüestió és defensar la Constitució i la proporcionalitat a la cambra”, ha criticat, després de recordar que també “van ser junts en tombar els pressupostos”.

Convençuda que el veto a Iceta torna a demostrar que els socialistes “mai més” han tingut “connivència amb els independentistes”, ha demanat al president català, Quim Torra, que “no tingui el més mínim dubte que amb els seus resultats electorals està, ni de lluny, en condicions de tombar a Iceta, com ell diu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona