Política

Juvillà defensa al jutjat que la decisió de mantenir els llaços grocs a la Paeria va ser “col·lectiva”

Un centenar de persones es concentra a les portes del Canyeret per donar supoer al regidor de la Crida-CUP citat a declarar per un delicte de desobediència

El regidor de la Crida-CUP de Lleida, Pau Juvillà, ha defensat que la decisió de mantenir els llaços grocs a les finestres del despatx del partit a la Paeria es va prendre de forma ’’col·lectiva’’. Segons Juvillà, com a partit polític tenen el ’’dret i deure d’expressar la ideologia’’ i per tant ’’denunciar que l’estat espanyol està intentant invisibilitzar l’existència de presos polítics i exiliats’’.

El regidor cupaire ha comparegut aquest dijous al matí als jutjats de Lleida després de ser citat a declarar per un suposat delicte de desobediència. La fiscalia s’hi va querellar per la denúncia interposada per Cs a la Junta Electoral de Zona (JEZ) per no retirar els llaços grocs.

Un centenar de persones l’ha rebut a les portes del Canyeret per donar-li suport i Juvillà ha entrat amb la intenció de respondre tot el que se li pregunti perquè ’’no ens hem d’amagar de res i no ens farem enrere’’.

Pau Juvillà ha remarcat abans d’entrar a declarar als jutjats que com a partit polític tenen el dret i el deure de denunciar que l’Estat ’’està retallant col·lectives i individuals’’ i per això no van retirar els llaços del despatx del grup a la Paeria. Ha insistit en aquest sentit, que va ser una decisió col·lectiva i que davant de la justícia han vingut a explicar ’’clarament el que hem fet ’’.

El regidor cupaire s’enfronta, si la causa tira endavant, a una possible pena d’un any de presó, inhabilitació i una sanció econòmica.

El passat 12 d’abril el jutjat 3 de Lleida va admetre a tràmit una querella presentada per la fiscalia contra el president de la Crida-CUP per un delicte de desobediència per haver incomplert reiteradament els requeriments de la Junta Electoral arran de la denúncia de Cs. Al cap de dos dies, els Mossos d’Esquadra van accedir al despatx dels cupaires i van retirar els llaços grocs. Des de la CUP es va recriminar a l’alcalde socialista, Fèlix Larrosa, haver deixat entrar a la policia a l’Ajuntament sense haver-los avisat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El Tribunal de l'ONU exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària a la Franja

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona