Política

Maragall sol·licita a la JEC debatre amb Forn a Soto del Real i Colau s’hi suma

L’alcaldable per Barcelona es pregunta si Collboni voldria participar del contrast d’idees

“Sona a excusa per no debatre”, assegura Artadi, que havia proposat a Maragall un cara a cara públic

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat aquest dijous que la formació ha demanat a la Junta Electoral Central (JEC) que els permeti celebrar un cara a cara amb l’alcaldable de JxCat a la capital catalana, Joaquim Forn, a la presó de Soto del Real. En roda de premsa a l’Agència EfeE, Maragallha dit que vol que la conversa sigui “oberta” a totes les candidatures i s’ha preguntat si la candidata dels comuns Ada Colau i el dels socialistes Jaume Collboni voldrien “compartir” amb ell un contrast d’idees amb Forn. “El que haig de fer és anar a la presó de Soto del Real a contrastar amb Forn que és el candidat de JxCat”, ha argumentat.

Colau no ha tardat en reaccionar. La candidata de BComú a la reelecció com a alcaldessa, Ada Colau, ha obert aquest dijous la porta a debatre amb l’alcaldable del JxCat, Quim Forn, després que ERC hagi sol·licitat a la Junta Electoral un cara a cara a Soto del Real entre el candidat d’ERC, Ernest Maragall, i el de JxCat, Quim Forn. “Em sumo a qualsevol denúncia a aquesta situació”, ha assegurat la candidata de BComú, després que Maragall s’hagi preguntat si Colau i l’alcadable del PSC, Jaume Collboni, voldrien debatre amb Forn a la presó. Colau ha insistit que “sempre” ha denunciat la judicialització i ha remarcat que qualsevol iniciativa que serveixi perquè Forn pugui “exercir els seus drets polítics” li sembla “correcta”.

Maragall ha fet aquestes declaracions després que la número dos de JxCat Elsa Artadi hagi demanat un cara a cara amb el cap de llista republicà per debatre sobre el model de ciutat de Barcelona.

Precisament Artadi ha criticat que Maragall, hagi fet aquesta petició a la JEC. En un contacte amb la premsa a la plaça de la Rosa dels Vents aquest dijous al matí, Artadi considera que la petició de Maragall “sona a excusa per no debatre”.

Artadi va demanar enviar ahir una carta a Maragall per proposar-li un cara a cara “públic” per debatre sobre propostes de la ciutat. La candidata ha dit que l’alcaldable d’ERC li ha respost avui, també per carta, que ha demanat permís a la JEC per organitzar un debat però amb Forn a la presó de Soto del Real, sense avisar abans ni el propi exconseller ni ningú de la candidatura de JxCat.

En aquest sentit, Artadi considera que el fet que deixi en mans de la “JEC censora” la realització del debat que “se sap que no es podrà realitzar” sona a una “excusa” de Maragall. Artadi ha lamentat, doncs, que la resposta de Maragall sigui “no” a debatre, a donar informació ni a reforçar la democràcia.

Intent de reunió fallit de Maragall amb Forn a la presó

Es dona la circumstància que Maragall va provar de reunir-se amb Forn divendres passat coincidint amb una vista que va fer al president d’ERC, Oriol Junqueras. En aquella ocasió no s’hi va poder reunir perquè Forn tenia una altra visita. En una atenció als mitjans, Maragall ja va expressar la seva voluntat de reunir-se amb Forn per tal de contrastar el projecte de ciutat de cada formació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia