Política

El Poder Judicial destina Vidal a un Jutjat Social de Barcelona

El magistrat, que va ser suspès durant tres anys per redactar una proposta de Constitució catalana, havia de concórrer a qualsevol vacant després de ser reintegrat a la carrera el passat mes de març per ordre del Suprem

Abans de ser apartat de la carrera, el jutge estava a la Secció 10 de l’Audiència de Barcelona

La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat assignar al magistrat Santiago Vidal el jutjat social número 27 de Barcelona. El magistrat va ser reintegrat al servei actiu al març després de quatre anys de suspensió i havia de concórrer a la primera vacant. En pocs dies el jutge podrà prendre possessió de la nova plaça, a la Ciutat de la Justícia de la capital catalana.

Vidal vas ser apartat de la carrera judicial al febrer del 2015 per un període de 3 anys per haver redactat una proposta de Constitució catalana. A la primavera del 2018, quan finalitzava la sanció, el CGPJ li va impedir retornar a la carrera en considerar que no era lleial a la Constitució basant-se en un precepte legal que el Tribunal Constitucional va revocar a finals de l’any passat. El passat mes de març la Sala Tercera del Tribunal Suprem (TS) va reconèixer el dret de Vidal a tornar als jutjats.

Una vegada el Suprem va confirmar el seu reingrés a la carrera judicial, Vidal tenia l’obligació de concórrer a totes les vacants que s’anunciessin de la seva categoria fins a obtenir un nou destí, que finalment ha estat el Social 27 de Barcelona. Els anys de suspensió han fet que perdi la seva plaça a la Secció Desena de l’Audiència de Barcelona.

El reingrés ordenat pel Suprem era amb efectes del 9 de març de 2018, la data en què es van complir els tres anys de suspensió. Per aquest motiu, el CGPJ haurà de compensar haurà de compensar econòmicament el jutge per aquest any de més que l’ha mantingut apartat dels tribunals, si bé descomptarà le activitats que hagi desenvolupat en aquest temps i siguin incompatibles amb l’exercici de jutge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona