Política

La JEC autoritza Forn a intervenir per videoconferència en un acte de JxCat aquest divendres

La Junta avala que l’alcaldable de JxCat a Barcelona, Josep Rull i Jordi Turull participin en cinc mítings i una entrevista

Denega tres altres peticions per ser incompatibles amb el règim de la presó i per no ajustar-se al criteri fixat per l’àrbitre electoral

La Junta Electoral Central (JEC) ha autoritzat Quim Forn a intervenir en un acte electoral de Junts per Catalunya (JxCat) aquest divendres a dos quarts de dotze del migdia. Serà per videoconferència i durant 30 minuts.

Per dissabte, la JEC permet tres acte als candidats del partit independentista en presó provisional. El primer a les onze del matí, una entrevista de Forn amb El País, també per videoconferència i durant mitja hora. Després, l’alcaldable de JxCat podrà participar durant mitja hora més en un acte electoral del seu partit.

A dos quarts d’una serà el torn de Josep Rull, que també participarà en un míting per videoconferència i durant 30 minuts.

El diumenge 19 de maig s’ha autoritzat la participació de Forn, Rull i també Jordi Turull en un acte electoral a dos quarts d’una. La intervenció tindrà la mateixa dinàmica que les anteriors. Durarà mitja hora i es farà per videoconferència.

Finalment, el divendres 24 de maig, l’últim dia de campanya, Jordi Turull participarà en un altre acte electoral de Junts per Catalunya durant mitja hora i igualment per videoconferència des de la presó de Soto del Real com els anteriors.

D’altra banda, la JEC ha denegat un acte el mateix divendres a les set de la tarda per resultar incompatible amb el règim general d’horari del centre penitenciari. També ha denegat les sol·licituds d’una entrevista i la participació en un acte electoral el dimarts 21 de maig per no ajustar-se al criteri fixat per la JEC en un acord previ.

Finalment, la junta indica que “no procedeix” accedir a la sol·licitud genèrica que qualsevol modificació en la ubicació o horari d’algun acte electoral autoritzat per junta suposi estendre l’autorització a altres actes o horaris, atès que “dependrà de la naturalesa d’aquest i de la seva compatibilitat amb el règim general i les reserves de la sala de videoconferència del centre penitenciari”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia