Política

SUSAGNA RIERA

Cap de llista de Junts per Catalunya a Santa Coloma de Farners

“En el porta a porta els veïns han de decidir”

“Si ells guanyen, faran un teatre que mig Ajuntament no volem”

“Això vol dir que les dones ens hem apoderat”

Susagna Riera (Santa Coloma de Farners, 1966), és pedagoga i treballa des de fa més de 26 anys en l’equip d’atenció a la infància del Consell Comarcal de la Selva. És el segon cop que fa de cap de llista.

Susagna Riera va ser cap de llista de Colomencs pel Canvi (CpC) el 2007 per oposar-se a l’alcalde Antoni Solà –CPC va treure 3 regidors–. Dotze anys després, encapçala Junts per Catalunya a Santa Coloma amb l’aspiració de rellevar el republicà Joan Martí i ser la primera alcaldessa de la història de la capital de la Selva.

Com és que és la candidata de Junts per Catalunya?
En Carles Roca [candidat el 2015 i número dos] no s’hi podia dedicar prou per motius laborals i tots els companys teníem les portes obertes a encapçalar la candidatura. Ho vam estar comentant i tothom m’ha animat a ser la candidata.
Què proposen en el programa?
Parlem de la neteja i de formar la gent sobre el sistema porta a porta [que l’actual equip de govern s’ha compromès a implementar].
És partidària, del porta a porta?
Diuen que el sistema és molt net, i que s’ha de deixar el paquet a davant de casa. Crec que han de ser els veïns els que ho han de decidir. Tot i tenir majoria, l’equip de govern no ha estat prou valent per tirar-ho endavant, tot i que la CUP també ho veu bé. A la gent li cal un temps.
Vostè faria una consulta?
S’ha d’informar la gent de les normatives, dels horaris i, si un cop informada, la gent hi vota a favor, s’aprova i es fa valdre l’opinió de la gent.
Quin balanç fa del mandat amb ERC i MES a l’equip de govern?
Crec que s’ha de ser més agosarat, més valent. Van entrar al govern amb la proposta de piscina descoberta [de l’anterior equip de govern, de Solà]. No els va agradar la piscina rodona i van pagar 25.000 euros per fer un estudi per a una piscina rectangular, que tampoc no s’ha fet. Tenien una subvenció per fer el vial de Castanyet fins a Anglès com una sortida nord de Santa Coloma, que hauria permès que els camions no haguessin de passar pel poble, i no s’ha fet. Es va destinar al carrer del Prat [les obres es van fer el 2016].
El canvi de govern, de CiU a ERC, no el troba favorable?
No. El Teatre Catalunya, per exemple, el van tancar [el desembre del 2015]. És cert que s’hi havien d’invertir diners, però el problema el tenim ara, que fa quatre anys que està tancat. Ara han fet un projecte de 201.000 euros sobre el que s’hi hauria de fer. És un projecte que no compartim perquè han estat quatre anys sense fer-lo i s’haurien pogut esperar tres mesos més, a tenir en compte el nou ajuntament. El fet és que s’han pagat molts estudis i no s’han tirat endavant els projectes. Si ells guanyen, faran un teatre que mig Ajuntament no volem.
Quin és el seu model?
Pensem que la majoria vol un teatre polivalent, que hi puguin anar les escoles i els nens que fan teatre. Ells han projectat un teatre una mica més gran (de 450 places) que l’Auditori. Ens agradaria un projecte [encara] més gran, no tan maco estèticament, però que hi puguin anar escoles i que hi càpiguen els pares. Ens agradaria que fos bastant més gros que l’Auditori [de 260 espectadors] tenint en compte que hi ha d’haver la possibilitat que els camions descarreguin, seients que es puguin moure i fer-hi alguna altra activitat.
Quin és el gran problema al poble?
Crec que Santa Coloma té un problema de mobilitat. Hi ha carrers plens de sots i problemes de voreres. En alguns carrers, si vas amb una cadira de rodes o amb un cotxet, no pots passar perquè la vorera és massa estreta. A més, la imatge del poble és bruta, deteriorada, amb els contenidors bruts i deixats [...]. A més, han deixat perdre el polígon, amb tantes empreses que han marxat perquè no és l’adequat. Podrien haver deixat de fer una cosa i optar per una altra, però no ho han fet. Han estat quatre anys de latència.
Hi ha sis llistes, i hi ha quatre dones que les encapçalen. Com ho veu?
Això vol dir que les dones ens hem apoderat i podem fer les coses en igualtat de condicions. Ara falta que els votants, homes i dones, estiguin convençuts que hi hagi una dona alcaldessa. Jo hi estic disposada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia