Política

Ska Keller defensa que els diputats presos puguin exercir els seus drets polítics al Congrés

La candidata dels Verds a les eleccions europees apel·la al diàleg entre Catalunya i Espanya per resoldre el conflicte territorial

La candidata dels Verds Europeus a les eleccions del 26-M, Ska Keller, ha defensat aquest dilluns que els diputats al Congrés presos pel procés independentista puguin exercir els seus drets polítics.

Abans de participar en un acte d’En Comú Podem a Castelldefels, Keller ha reivindicat que Oriol Junqueras, Jordi Sánchez, Josep Rull i Jordi Turull –i Raül Romeva, en el cas del Senat– puguin “continuar amb el seu rol polític”, ara que han estat escollits per la ciutadania. “Defensem els drets polítics de tothom, i aquesta situació no es pot resoldre per mitjans judicials”, ha remarcat Keller, que ha apel·lat al diàleg entre els governs català i espanyol per resoldre el conflicte territorial.

Keller, al costat del candidat d’En Comú Podem, Ernest Urtasun, ha assegurat que la seva formació discrepa de l’acusació de rebel·lió per la qual estan sent jutjats els diputats presos i ha reivindicat que el procés judicial conclogui com més aviat millor.

Al mateix temps, la candidata dels Verds ha subratllat que “tothom” ha de tenir la possibilitat d’exercir els seus drets polítics, i ha lamentat que la situació actual amb què aquest dilluns els presos independentistes han recollit les seves actes “no és una manera de resoldre el conflicte”. “Crec que la clau per resoldre el conflicte és el diàleg polític, arribar a un acord, i no fer-ho per mitjans judicials”, ha asseverat Keller.

En aquesta línia, preguntada per si la presència de Carles Puigdemont i Oriol Junqueras al futur Parlament Europeu pot contribuir a acostar aquest diàleg, Ska Keller ha negat que la presència dels dos líders independentistes a la cambra comunitària pugui influir de forma determinant en aquesta qüestió i ha assenyalat la “voluntat política” de les dues parts com a únic desllorigador del conflicte territorial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia