Política

Artadi denuncia traves de Maragall a Puigdemont a l’exili

La candidata de JxCat critica que l’alcaldable d’ERC intentés “aïllar” el president negant-li l’ús de la delegació del govern a Brussel·les quan era conseller

El republicà obvia la polèmica

Elsa Artadi va acusar ahir el seu antic company d’executiu Ernest Maragall d’haver aplicat “pràctiques que portaven a l’aïllament” del president exiliat Carles Puigdemont en haver-li negat, quan era conseller d’Acció Exterior, l’ús de la delegació del govern a Brussel·les. La número 2 de Junts per Catalunya per Barcelona va atribuir aquestes traves a la “incomoditat” que provocava a l’ara alcaldable d’ERC a la capital la utilització que el president pogués fer de la seu. “No hi ha hagut mai cap problema que un president de la Generalitat faci servir la delegació. És el més normal. Al senyor Maragall això l’incomodava, i intentava que el president Puigdemont no la fes servir. Això ho explico jo però ho sap tota la comunitat catalana de Brussel·les”, va revelar Artadi en un col·loqui d’El Periódico en què va substituir el cap de llista, Joaquim Forn, empresonat a Soto del Real. La candidata va retreure a Maragall que “podria haver tingut una actitud més facilitadora” cap a Puigdemont mentre era conseller i va aprofitar per furgar en l’origen socialista del republicà: “Maragall és molt diferent d’ERC.”

Alhora, l’exconsellera i exportaveu de la Generalitat va demanar als republicans que mantinguin la “unitat” sobiranista, ja que, al seu parer, és el que demana la majoria de l’independentisme. “No anem en contra de ningú, fomentarem al màxim la unitat i per això ens inquieta que algunes formacions polítiques prefereixin fer un canvi de rumb i buscar altres aliances o tenir un altre tipus de polítiques”, va assegurar Artadi, acusant ERC de preferir els comuns.

Maragall va obviar el dard sobre la delegació, no hi va fer cap referència en el seu míting de la tarda, mentre que, des de Brussel·les, Puigdemont va secundar el retret d’Artadi: “Crec que no ha acusat a ningú, ha constatat un fet que la gent pot comprovar durant un any i mig.” “Hi ha poques persones en la política catalana que tinguin el rigor d’Elsa Artadi”, va defensar, sense concretar quants cops Maragall li hauria vetat la delegació. Puigdemont va puntualitzar que actualment, amb el substitut de Maragall a Exteriors, el conseller d’ERC Alfred Bosch, aquestes traves ja no tenen lloc: “Sempre he donat suport a l’acció exterior de la Generalitat, al marge de les actituds encertades o desencertades d’alguns dels seus responsables, que no és el cas del conseller Bosch.”

LA FRASE

Maragall intentava que el president Puigdemont no fes servir la delegació a Brussel·les
Elsa Artadi
Candidata número 2 de JxCat a Barcelona

Bonaventura Clotet, amb JxCat

Una seixantena de científics i metges compromesos amb la recerca en biomedicina i ciències de la salut han signat un manifest de suport a les candidatures de JxCat a les eleccions del 26-M, l’europea de Carles Puigdemont i la de Quim Forn a Barcelona. Entre els firmants hi ha Bonaventura Clotet, Manel Esteller, Josep Maria Llovet, Oriol Mitjà, Àngels Escorsell i Alícia Casals. Aposten per un consistori que fomenti que la capital esdevingui líder en atracció de talent científic a Europa. “Des de la diversitat de les opcions sobiranistes, donem suport a aquest manifest en defensa de la ciència”, afirmen. També insten totes les forces sobiranistes a consensuar una agenda d’impuls a la recerca per a Barcelona i Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia