Política

Collboni assegura que Cultura tindrà un 7% del pressupost de Barcelona

El ministre José Guirao assegura que Colau no té cap projecte cultural

L’alcaldable del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, va prometre ahir que si és alcalde augmentarà el pressupost en Cultura del consistori fins que signifiqui un 7% del total, un 5% per a l’Institut de Cultura de Barcelona i un 2% per als districtes. El líder socialista va recordar que en el període de temps en què va ser al govern de Barcelona en aquest mandat, va aconseguir augmentar-lo un 15%, fins a significar un 5%. “El pressupost de Cultura de la Generalitat significa un 0,7% del total”, va detallar en un acte celebrat a La Perla 29 en què, acompanyat del ministre de Cultura en funcions, del PSOE, José Guirao, va desgranar el seu programa en aquesta matèria.

Per l’alcaldable, el primer compromís és fer que Barcelona recuperi el lideratge cultural, a més de donar suport a la creació local, de públics, fomentar els hàbits culturals i les indústries culturals. “Tot això no es pot fer sense diners”, va sentenciar Collboni. El cap de llista socialista també va demanar programacions de museus que atreguin, a més de turistes, públic local, i que de projectin la ciutat internacionalment. Tot plegat, es pot fer amb més pressupost però també amb col·laboració privada, que Collboni va defensar.

El ministre Guirao, per la seva banda, va lamentar l’“abstracció” en què es troba, al seu parer, part del sector cultural barceloní, que els últims anys s’ha vist frenat per “barreres ideològiques o d’un altre tipus” i per l’absència d’un “projecte cultural” a la ciutat. “No hi ha projecte cultural ara mateix a Barcelona: hi ha trets per aquí i trets per allà, i quan es dispara en tantes direccions normalment no s’encerta cap objectiu”, va subratllar el ministre.

“Soc aquí per donar suport a aquell sector cultural de Catalunya i Barcelona que vol progressar, que vol sortir de l’abstracció, al qual les barreres ideològiques o de qualsevol altre tipus estan impedint créixer, desenvolupar-se i manifestar-se amb tota la seva profunditat”, va sentenciar Guirao.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona