Política

Aragonès alerta que “suspendre a qui ha guanyat les eleccions a Catalunya seria suspendre el resultat” del 28-A

El vicepresident i dirigent d’ERC creu que la Mesa del Congrés “no hauria d’avalar la línia repressiva” contra els diputats independentistes presos

El vicepresident i dirigent d’ERC Pere Aragonès ha alertat que “suspendre a qui ha guanyat les eleccions a Catalunya seria suspendre el resultat” de les eleccions generals del 28-A. Després de la sessió de constitució de la cambra baixa d’aquest dimarts, la Mesa del Congrés s’haurà de reunir per decidir sobre la suspensió dels diputats independentistes presos. Des de Madrid, Aragonès ha defensat que la Mesa “no hauria d’avalar la línia repressiva”. “Avui hi ha l’oportunitat que la política comenci a resoldre aquests problemes”, ha reivindicat. De moment, l’adjunt a la presidència d’ERC no ha avançat què faran davant d’una eventual suspensió del seu líder i diputat Oriol Junqueras.

Sobre la presència dels diputats presos electes aquest dimarts al Congrés i al Senat, Aragonès ha assegurat que el fet que Junqueras i el senador Raül Romeva prenguin possessió del seu escó “ja és una victòria contra la repressió”.

Pel que fa a les futures relacions amb el govern de Pedro Sánchez, Aragonès ha reiterat la seva demanda de “diàleg i negociació per trobar una solució al problema polític” de la crisi catalana. “Això no va de cadires ni càrrecs, sinó d’una solució política que pugui votar la ciutadania de Catalunya”, ha reclamat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia