Política

MARIO ROS

CANDIDAT DEL PSC A BLANES

“Tothom és conscient que es pot pactar amb el PSC”

“Hem fet grans projectes en matèria d’urbanisme”

“Blanes és una població diversa però crec que podem tenir més musculatura”

Nascut a Blanes, té 55 anys i és músic. Tot i haver accedit a l’alcaldia de manera accidentada, està molt engrescat amb la candidatura que encapçala i assegura que és un rival “que pot fer mal a altres formacions”. Es presenta amb un projecte personal centrat en la construcció de nous equipaments, la promoció de l’habitatge social i també de la cultura.

Va entrar a l’Ajuntament de Blanes el febrer del 2016 com a regidor d’Acció Social i va acabar ocupant l’alcaldia arran del trencament del pacte de govern amb CiU i ERC per l’1-O i la dimissió de Miquel Lupiáñez com a alcalde. Ha governat durant un any i mig en minoria, amb quatre regidors.

La seva entrada a l’alcaldia va ser accidentada. Com va encaixar-ho?
La meva primera reacció va ser: “Jo no he vingut aquí a ser alcalde.” Però vaig acabar acceptant el càrrec per responsabilitat, per compromís i sobretot perquè havia estat un mes i mig atabalant l’antic alcalde dient-li que jo, per la meva professió (soc músic, compositor), dedicava els matins a la meva regidoria i podia assumir altres regidories. De manera que, sense saber-ho, ho havia estat anunciant. Així que vaig acabar assumint l’alcaldia amb molt d’orgull i molt agraït que el partit confiés en mi.
Com ho ha viscut?
Soc una personal formal i tot el que té a veure amb l’administració em fa molt de respecte. Aquest temps m’ha servit per veure que l’alcaldia és un lloc molt compromès. He vist que soc un bon alcalde. Soc una persona que sap exactament què ha de fer. Vaig trigar uns mesos a decidir si em presentava a les municipals, però va arribar un punt que vaig tenir clar que sí. De fet, vaig heretar un projecte que, tot i anar de regidor, era del partit; no era el meu projecte personal.
Quina valoració fa d’aquest darrer mandat?
Vam tenir molta sort perquè quan vam fer el cartipàs, arran del pacte de govern amb els altres partits, ens vam quedar l’eix de l’Ajuntament. Teníem Urbanisme, Hisenda i Recursos Humans, Serveis Socials... l’eix potent políticament parlant, allò que no figura a les postals i que no en pots fer grans anuncis, però que és el cor de l’Ajuntament. Després del pacte, va ser facilíssim fer un cartipàs entre quatre. I això ens va ajudar molt a l’hora de seguir governant. Per exemple, hem fet grans projectes en matèria d’urbanisme.
Quins?
Hem reactivat el pla de barris i hem actuat a sa Massaneda i a s’Auguer. Hem fet la històrica rotonda de ca la Guidó i estem urbanitzant tota la carretera de Tordera. I hem començat a obrir el camí de ronda. També hem treballat molt l’àrea de Serveis Socials. Vaig obrir el servei de polítiques d’igualtat, el SAI (servei d’atenció integral) LGTBI, hem posat en marxa dos centres oberts i hem ampliat la macroàrea d’Acció Social amb vuit treballadors més. A més, hem convocat dotze places més de policia local.
De tota manera, tot i tenir les regidories importants, sempre han necessitat suports per tirar endavant l’acció de govern.
Evidentment. Però tenia clar que ni el PDeCAT ni ERC no tornarien [a entrar al govern] perquè van marxar per voluntat pròpia, o perquè el partit els ho va dir. I calia tirar endavant la feina del dia a dia. I els pressupostos? Doncs negociar-los. Els meus primers pressupostos, que vaig presentar el febrer del 2018, es van aprovar passats dos o tres mesos, però exactament igual com estaven el primer dia, sense tocar-ne ni una coma. I els del 2019 van trigar un mes a ser aprovats.
I amb quina perspectiva es presenta a les eleccions de diumenge?
Crec que podem tenir més musculatura. Ara tenim quatre regidors. Blanes és una població molt diversa, complexa. Però crec que podem créixer, i força. L’avantatge que tenim al PSC és que puc mirar cap a la dreta, l’esquerra, endavant i endarrere i puc pactar amb qualsevol. Ningú té línies vermelles amb nosaltres. Les tenien en el moment de l’1-O, pel fet que l’alcalde era socialista; perquè en aquelles poblacions on l’alcalde no era socialista, bé que es va aguantar el pacte. Per exemple, a Lloret. Però volien estigmatitzar el PSC. De fet, en les últimes coses importants que han passat pel ple, com per exemple el POUM, he aconseguit majories amplíssimes. La sensació que tinc és que si aquestes últimes votacions, que poden tenir una càrrega política important tan a prop de les eleccions, les hem aprovat amb àmplies majories, és perquè tots són conscients que poden pactar amb nosaltres.
Quin és el seu projecte per al municipi?
Blanes té un problema important d’equipaments; fa molt i molt de temps que no se’n fan. Tenim necessitats prioritàries, com ara una nova prefectura de policia. Tenim pendent fer una piscina municipal; és una reivindicació de la població molt estesa. També ens falta un hotel d’entitats. I l’altre gran problema que té Blanes és la manca d’habitatge social. Tenim dos projectes, un a Can Borrell i Valldolig, que es van frenar per la crisi. La meva proposta és crear un departament d’habitatge i posar-hi un tècnic, un advocat i un administrador. En matèria d’educació, un dels projectes que tinc és convertir les tres escoles bressol en municipals. I fer una bona programació cultural de forma conjunta amb els actors culturals de la població.
El tema de l’oci nocturn continua generant problemes tot i les mesures que s’han pres fins ara.
El tema de l’oci nocturn és molt polèmic perquè és un problema d’ordre públic. És un problema veïnal important perquè altera de forma espectacular el bon viure a la zona dels Pins. Després de dues ordres de reducció horària a dues discoteques, tant els Mossos com la Policia Local em van plantejar que havia de fer un decret de reducció per a tota la zona. Ara estem en procés d’audiència, en què les empreses poden presentar les al·legacions. S’ha de tenir en compte que un decret, que és per a nou mesos, igual que es pot ampliar, també es pot retirar. La meva opinió, però, és que, a més de la reducció horària, hauria d’haver-hi mesures policials, rotundes, durant temps. Fa temps que reclamo a Interior més presència de Mossos. Tenir quatre o cinc patrulles de Policia Local pendents d’una discoteca és insostenible des d’un punt de vista econòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona