Política

El jutjat 13 fa retenir els comptes de 17 processats de la causa contra el procés

La secretària judicial ho ordena sense esperar la resolució dels recursos dels encausats

S’actua sobre les persones acusades de malversar fons públics

El jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona va dictar el bloqueig dels comptes corrents de 17 de les 30 persones processades en la macrocausa contra el procés independentista que va culminar amb el referèndum de l’1 d’octubre del 2018. La decisió la va tirar endavant la secretària judicial adscrita al jutjat, Montserrat del Toro, la mateixa que va participar en l’escorcoll a la seu d’Economia el 21 de setembre del 2018, fets que es jutgen al Tribunal Suprem.

Tot i que la intervenció de Del Toro s’ajusta a la legalitat, en ambients judicials no va deixar de sorprendre el fet que la resolució per actuar sobre els comptes s’hagués pres sense esperar la resolució dels recursos presentats pels processats contra la decisió de la magistrada del cas de fixar una fiança de 5,8 milions d’euros per respondre dels diners que presumptament s’haurien malversat dels cabals públics.

És per això, que la mesura dictada ahir només afecta 17 dels 30 processats, i són aquells a qui s’acusa de malversació de diner públic. Provinents de la caixa de solidaritat, els acusats van aportar 3,7 milions, per tant la mesura de bloqueig dels seus comptes només es fa per cobrir 2,1 milions.

Per fer-hi front, ahir es van redoblar les crides de solidaritat per seguir aportant diners a aquesta gran caixa de resistència amb la qual s’han pagat diversos peatges econòmics de les persones implicades en el procés.

Els disset afectats per la mesura dictada ahir i que afectarà els seus comptes són Antoni Molons, ex-secretari general de Difusió i Atenció Ciutadana; Joaquim Nin, ex-secretari de Presidència; Josep Ginesta, actual secretari de Treball; Aleix Villatoro, ex-secretari d’Exteriors; Amadeu Altafaj, exdirector de la delegació a Brussel·les; Albert Royo, del Diplocat; Rosa Vidal, interventora general de la Generalitat; Jaume Clotet, director general de Comunicació; David Palanques i David Franco, responsables de l’àrea TIC del Departament de Treball; Natàlia Garriga, directora de Serveis de la Secretaria General de Vicepresidència; Rosa Maria Rodríguez, directora general de servei de T-Systems; Josué Sallent, director d’Estratègia i Innovació del CTTI; Xavier Puig, responsable de l’àrea TIC del Departament d’Acció Exterior; Francesc Sutrias, director general de Patrimoni; Pau Raventós, director general d’Unipost, i Francesc Fàbregas, administrador del diari El Vallenc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona