Política

Torra diu que Barcelona “ha abdicat de ser la capital de Catalunya” i “Girona ha hagut d’exercir la capitalitat”

El president de la Generalitat destaca en un míting de JxCat que la ciutat “s’ha mantingut al costat del país i de les institucions catalanes” quan ha calgut

Madrenas s’erigeix com la garantia perquè Girona continuï defensant la independència de Catalunya i el “benestar” dels ciutadans

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dimarts que, durant el mandat de l’alcaldessa Ada Colau, Barcelona “ha abdicat de ser la capital de Catalunya” i ha estat Girona la ciutat que “s’ha mantingut al costat del país i de les institucions catalanes”.

“Girona ha hagut d’exercir la capitalitat del país”, ha assenyalat Torra durant un míting de Junts per Catalunya (JxCat) a la capital gironina, en el que ha criticat que Barcelona no hagi estat a l’altura de les aspiracions sobiranistes.

En canvi, ha dit a l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, de JxCat, que el seu equip “sí que ha estat al costat del país i de les institucions quan ha calgut”, resistint “tots els embats que us han fet i les querelles que us han posat”.

Torra ha assenyalat que la seva candidatura és la que “millor representa l’esperit de l’1-O” i ha instat a repetir l’escena dels presos independentistes prenent possessió avui de la seva acta al Congrés i al Senat però amb els “exiliats” a l’Eurocambra. “És un deure de responsabilitat enviar els nostres exiliats al Parlament Europeu”, ha apuntat.

Segons ell, si Carles Puigdemont, Antoni Comín i Clara Ponsatí –candidats europeus de JxCat– surten elegits, “voldrà dir que l’independentisme ha aconseguit un resultat extraordinari”.

Independentisme i benestar

L’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, que va substituir Puigdemont al capdavant del consistori el 2016 i que es presenta per primera vegada com a cap de llista de JxCat a la ciutat, ha assegurat que la seva candidatura és la “llista més transversal i unitària”.

Madrenas s’ha reivindicat com la garantia perquè Girona continuï defensant la independència de Catalunya i el “benestar” de la ciutadania.

“A Girona hem pogut mostrar com el procés cap a la independència no és cap llast i és absolutament compatible amb una defensa radical d’un Estat del benestar potent (...) i som la garantia que continuï sent així”, ha defensat.

Madrenas ha carregat contra els qui “parlen de canvi però sense explicar cap a on ni per a què”. Segons ella, els seus crítics “només tenen com a objectiu final fer fora l’alcaldessa”, fins i tot els seus oponents “independentistes”, cosa que ha qualificat de “lamentable”.

En el míting hi han intervingut també l’exconsellera del PSC Marina Geli i el senador electe Josep Maria Matamala, el qual ha incidit en la importància de mantenir la “unitat” entre sobiranistes. L’empresari ha recordat que Puigdemont va oferir al líder d’ERC, Oriol Junqueras, concórrer com a número dos en una coalició conjunta per al 26-M.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona