Política

Felip VI rep Batet i Cruz a la Zarzuela

El monarca espanyol encara no fixarà la ronda de consultes per a la investidura fins que la presidenta del Congrés li entregui el llista de grups parlamentaris

Batet ha de resoldre si suspèn els diputats presos

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha comunicat oficialment a Felip VI en el Palau de la Zarzuela la constitució de la cambra en la XIII legislatura, però el monarca espanyol no fixarà la data de la seva ronda de consultes per la investidura d’un president del govern.

Per iniciar aquesta ronda, que es podria celebrar la primera setmana de juny, haurà d’esperar a que Batet, més endavant, li traslladi també oficialment la llista de partits que tenen representació en el Congrés.

Batet no ha entregat aquesta llista pel fet d’estar en campanya electoral i perquè el Congrés té pendent decidir si suspèn dels seus drets com a parlamentaris els diputats presos.

Després de Batet, Felip VI ha rebut a la Zarzuela el president del Senat, Manuel Cruz. Cruz “no creu” que la Mesa del Senat pugui resoldre la suspensió de Romeva aquesta setmana i que és qüestió de “dies” i no “d’hores” i ha explicat que estan “a l’espera del que diguin els lletrats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia