Política

Maragall proposa a Artadi anar junts a parlar amb Puigdemont a Waterloo

Forcadell reapareix a Sabadell i demana “tenyir de groc el mapa municipal”

El candidat d’ERC, Ernest Maragall, va proposar ahir a la número dos de JxCat, Elsa Artadi, que la setmana després que ell haurà pres possessió com a alcalde de Barcelona i ella com a regidora vagin junts a Waterloo a reunir-se amb el president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, “per parlar de futur i del que convingui”. D’aquesta manera i en el mateix lloc, l’esmorzar informatiu amb els candidats que organitza El Periódico, Maragall va respondre a les crítiques d’Artadi, que l’acusava d’aïllar Puigdemont a Brussel·les. Maragall va defensar que mentre va ser conseller d’Acció Exterior Puigdemont va accedir a la delegació del govern a Brussel·les quatre cops i va lamentar que l’expresident cancel·lés una trobada amb ell ja programa “dos dies abans”. Un parell d’hores més tard, en la presentació del Compromís pel Besòs, Maragall va tornar a parlar d’Artadi quan li van demanar per una moderació del to de la candidata de JxCat cap a ell. “Probablement ha vist que la seva estratègia de desqualificacions no ha donat els els fruits que esperaven”, va sentenciar.

Ahir també es va fer públic que el cara a cara que protagonitzarà amb la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, tindrà lloc demà, divendres, a dos quarts d’onze del matí a Ser Catalunya.

L’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, va ser la protagonista del míting d’ERC d’ahir a Sabadell, la seva ciutat. El seu marit, Bernat Pagueroles, va llegir una carta en què animava a “tenyir de groc el mapa municipal del país” per fer “un pas importantíssim” cap a la construcció d’una república “necessària i inevitable”.

Compromís amb el Besòs

Maragall, acompanyat de representants de la llista d’ERC a les ciutats del Consorci del Besòs, va presentar ahir un compromís per a aquest àmbit amb l’objectiu de dinamitzar “un territori que la crisi econòmica va afectar especialment i on les desigualtats i les vulnerabilitats encara són presents i tenen risc de fer-se permanents”. La número 9 de la llista, amb qui Maragall pensa per assumir responsabilitats d’urbanisme si governa, Maria Buhigas, va explicar que s’ha de tractar l’àmbit “com un tot, i des del punt de vista mediambiental, urbanístic, social, etcètera”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia