Política

El PP sol·licitarà la reprovació de Batet si no suspèn els presos “de forma immediata”

Teodoro García Egea amenaça amb presentar una denúncia contra Batet als tribunals “per prevaricació i desobediència”

Ciutadans demana a la Mesa la suspensió aquest dijous

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha anunciat aquest dijous que la seva formació demanarà la reprovació de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, si no suspèn “de manera immediata” els presos independentistes que són diputats: Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull. Egea ha amenaçat fins i tot amb presentar una querella als tribunals contra la presidenta del Congrés “per prevaricació i desobediència”. Egea ha acusat Batet d’intentar “rentar-se les mans i guanyar temps” abans de suspendre els diputats.

Tot plegat després que Batet demanés aquest dimecres un informe al Tribunal Suprem sobre l’àmbit d’aplicació de l’article 384 bis de la Llei d’Enjudiciament Criminal (LECrim) que regula la suspensió en casos com aquest, i que el Tribunal Suprem li hagi tornat la pilota aquest dijous en un escrit on considera “inviable” elaborar l’informe.

Batet reuneix aquest dijous la Mesa per primera vegada, i tindrà sobre la taula no només aquesta qüestió, sinó també les peticions del PP i Cs perquè es revisin les preses de possessió dels quatre diputats presos, que segons els partits de la dreta no van complir el Reglament i caldria declarar nul·les.

La presidenta del Congrés previsiblement demanarà aquest dijous un informe als lletrats del Congrés dels Diputats sobre aquesta suspensió i l’àmbit d’aplicació de l’article 21.2 del Reglament del Congrés que estableix que també estableix els termes en què es pot fer la suspensió d’un diputat.

Aquest article, però, no es compleix en la seva totalitat, perquè estableix que primer cal que la cambra hagi concedit un suplicatori a les autoritats judicials, i el Suprem ja ha avançat que no té intenció de demanar-lo perquè considera que no és necessari quan el procés està a les acaballes.

Concretament, l’article 21.2 diu que un diputat quedarà suspès “quan concedida per la cambra l’autorització objecte d’un suplicatori i ferma la interlocutòria de processament, es trobi en situació de presó preventiva i mentre duri aquesta”.

Ciutadans també demana la suspensió “sense endarreriments”

El diputat de Cs, Ignacio Prendes, ha afirmat que la seva formació reclamarà que la Mesa que s’ha de reunir aquest migdia al Congrés suspengui aquest mateix dijous els diputats presos. A les portes de reunió de la Mesa, de la què és vicepresident quart, Prendes ha assegurat que la suspensió “no és discrecional, és obligatòria” perquè “ho diu el Reglament de la cambra i no acceptarem més endarreriments”. També ha reclamat a Batet que “no intercedeixi en cap altre poder de l’Estat”, en referència a l’informe que la presidenta del Congrés ha reclamat al Tribunal Suprem sobre l’aplicació de l’article 384bis de la Llei d’Enjudiciament que el propi Suprem ha respost tornant la pilota a la Mesa



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia