Política

Junqueras augura que el Parlament Europeu no es tirarà la pilota amb el Suprem

El president d’ERC explica que va anar a la sessió constitutiva del Congrés amb ganes d’ensenyar un somriure a les persones que li “volen mal”

Fa una crida a votar a Ernest Maragall a Barcelona

El president d’ERC, Oriol Junqueras, augura que el parlament europeu no s’anirà tirant la pilota amb el Suprem espanyol i que, amb tota probabilitat, “a ningú se li acudirà suspendre un diputat que ha complert amb totes les formalitats per ser-ho”. En una entrevista a Rac 1, Junqueras, des de Soto del Real, no ha volgut entrar a valorar sobre la possible decisió de la Mesa del Congrés de suspendre’l com a diputat però ho ha contraposat amb l’actitud que creu que tindrà l’eurocambra. Segons Junqueras, sortir escollit eurodiputat aquest diumenge seria una “oportunitat formidable” perquè tindrà la possibilitat d’intervenir a l’eurocambra. Sobre la sessió constitutiva del Congrés, Junqueras ha explicat que hi va anar amb ganes d’ensenyar “un somriure, el convenciment i l’orgull” davant de persones que li “volen mal”.

“Alguns saben que som innocents, però pels seus interessos i per egoisme aplaudeixen i toleren que persones innocents estiguem a la presó”, ha afegit en referència a alguns diputats del Congrés. En aquest context, ha explicat que va anar a saludar el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, perquè s’ha de ser educat i cordial amb tothom. “Si ens tracten de forma injusta, això no justifica que actuem de forma poc educada. La meva obligació és saludar”, ha afegit.

Preguntat per la conversa amb Sánchez, el líder d’ERC ha detallat que li va dir que “tots havíem de parlar” i ha relatat els moments abans de l’encaixada de mans. “Jo li vaig dir que en circumstàncies normals ens saludaríem donant-nos la mà, però que entenia que amb aquestes circumstàncies li fos incòmode i ell em va dir que no em preocupés i em va donar la mà”, ha explicat.

“Tenim l’obligació d’escoltar tothom i vetllar pels interessos de tothom i la convivència, però per la mateixa raó i amb la mateixa intensitat, també mereixem ser escoltats”, ha afegit.

Preguntat per si algun diputat de Cs, PP o Vox el va saludar durant la jornada de la constitució de les corts, Junqueras ha explicat que només una diputada ho va fer de “forma discreta” i no n’ha volgut revelar el nom perquè entén que no vol que es digui.

Junqueras ha fet una crida a votar Ernest Maragall aquest diumenge i ha situat Barcelona on “ens hi juguem el futur”. Per al president d’ERC, que Maragall pugui ser l’alcalde republicà de Barcelona serà un “canvi colossal”. “És imprescindible i importantíssim per al nostre país”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia