Política

Collboni no descarta un acord amb Colau però veu “inviable” un tripartit amb ERC: “El procés ho ha trinxat tot”

El candidat del PSC diu que la pilota està a la teulada dels comuns

El cap de llista del PSC per Barcelona, Jaume Collboni, no descarta un acord la candidata dels comuns, Ada Colau, però veu “inviable” la proposta de l’alcaldessa: un tripartit amb ERC i PSC.

“El procés ho ha trinxat tot. Volem posar l’ajuntament al servei de la gent i dels barris i no del procés”, ha argumentat en una entrevista a Els Matins de TV3. Segons Collboni, ara la pilota està a la teulada dels comuns i és Colau qui ha de moure fitxa.

El cap de llista del PSC no s’ha volgut pronunciar sobre la possibilitat que tres regidors de Manuel Valls permetessin la investidura de Colau per arribar als 21 necessaris. “Jo no puc parlar per ells”, ha dit.

Collboni assegura que manté els tres compromisos de la seva campanya electoral: garantir polítiques progressistes, garantir un bon govern i no pactar amb els independentistes ni per investir un alcalde independentista ni per formar part d’un govern amb independentistes.

Uns compromisos que són incompatibles amb un tripartit amb ERC i els comuns, però que no descarten altres pactes que incloguin Colau. “És plenament coherent amb el que estem dient ara, estem dient el mateix”, ha defensat Collboni tot i que ha recelat de Colau durant tota la campanya electoral.

Segons Collboni, un acord que inclogués ERC suposaria incomplir amb la seva paraula i ha insistit que no vol que a Barcelona passi el mateix que ha passat a nivell català.

I, en aquest sentit, ha reivindicat que es va erigir com a garantia per posar un “talla focs” del procés a l’Ajuntament de Barcelona i ha criticat que el cap de llista d’ERC, Ernest Maragall, no vulgui fer polítiques socials sinó només establir Barcelona com a capital de l’independentisme.

Preguntat per si les condicions del PSC permeten un acord amb Colau, Collboni no hi ha tancat la porta assegurant que “l’única coalició que han dit que no faran és pactar amb forces independentistes”.

Segons Collboni encara no han començat les converses “com a tal” i només s’han produït contactes per emplaçar-se a iniciar les negociacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia