Política

Pere Moradell

Alcalde electe de Torroella de Fluvià

“No crec que sigui el meu últim mandat”

“El poble el sentim des de fa molts anys i, per tant, la il·lusió no s’acaba mai”

“És ferm i el resultat és el que és, encara que es fes comptar molts cops. Ara ja tothom té les credencials de regidor”

Quaranta anys i un vot.
Pere Moradell va obtenir l’alcaldia ara fa 40 anys. Des del 1979 ha superat deu comicis amb victòria. Aquest cop ha obtingut tres vots més que al 2015, però li ha vingut just: de fet, un sol vot el fa guanyador davant la llista El Nostre Poble-JxC.Havia dit que era l’última vegada que es presentaria, però, enfadat per allò que ha vist a les xarxes i als diaris, assegura ara que ’ja en parlarem’. Recorda que té les credencials de regidor i el resultat ja és ferm. I diu que hi ha molta feina per fer, tanta que amb quatre anys més potser no en farà prou.
Aquesta vegada ha estat més ajustat que mai.
Ha anat tant just que no ens en sobre ni un. Segur que és de les vegades que he passat nervis. No era a l’escrutini però m’anava arribant informació. Després he sabut que només m’explicaven quan anava guanyant. A principi anàvem perdent i m’ho amagaven perquè no m’emprenyés. En fi, va ser emocionant. Ara tothom té les credencials de regidor. És ferm i el resultat és el que és, encara que es fes comptar molts cops.
És una bona manera fer un últim mandat.
No crec que sigui l’últim mandat. No és segur. No ho tinc clar tampoc. N’hem de parlar entre tots. Se’n diuen moltes, de coses. A facebook i al whatsappes parla molt. De què anem! Què collons s’han cregut!
O sigui que s’ho ha repensat.
Exacte.
També havia dit que si perdia marxava.
No, jo tampoc ho vaig dir això. El que vaig dir és que m’ho pensaria. Tot està a l’aire. Aquests quatre anys marcaran els altres quatre.
Després de 40 anys d’alcalde què li queda per fer?
Uffff! Moltes coses. Volem fer la plaça de l’Església de Torroella, ampliar l’ajuntament, la plaça de l’església de Vilacolum, canviar les làmpedes de sodi a LED, asfaltar el pàrquing perquè els cotxes no facin corre la terra. Tenim un programa bastant atapeït. Tenim feina per quatre anys i quatre més.
Ha deixat de fer de pagès i per tant, ara tindrà encara més temps per l’ajuntament.
Vaig tenir un problema de salut i he buscat un substitut. Tindré més temps. El poble el sentim des de fa molts anys i, per tant, la il·lusió no s’acaba mai. Sempre hi ha coses per fer. Després 40 anys et trobes amb coses que vas fa 35 anys i ara s’han de tornar a fer noves, perquè ja s’han fet velles. En un poble la feina no s’acaba mai.
Si una cosa ha destacat múltiples vegades quan se li pregunta és la feina que va fer al principi per evitar que l’aigua entrés al poble.
El més important per Torroella és que no s’ha inundat mai més. D’això ja ningú se’n recorda. El riu no ha vingut mai més en 40 anys, perquè vam fer una mota més reforçada i després que es fes el pont nou i no ha tornat a passar més. Hi ha d’altres coses molt importants com els serveis, arreglar la sala de ball, restaurar totes les esglésies. Cada quatre anys passem balanç i mirem: què vam prometre i què hem fet. I anem avançant.
i cada quatre anys els veïns el diuen si ho han fet bé o no.
Aquest cop s’hi ha complicat altres coses: com el procés. De la gestió la gent ja està contenta. La política extramunicipal hi pot haver influit. De tota manera, nosaltres vam fer 3 vots més que al 2015. Va anar a votar gairebé un 80 per cent. aquest 10% pot ser el que ha fer pujar als convergents.
Quin poble es va trobar a l’any 1979?
Posaré un exemple. a cada nucli urbà i havia dos o tres llums de la segona guerra mundial. No hi havia ni desaigües ni aigüa, ni llum pública ni res. Hi havia cases escampades i prou. ara tenim un nucli ben condicionat i arreglat. I que fa goig! Als primers anys no hi havia dibners enlloc, però llavors van anar apareixent. Ara tenim un pressupost de gairebé un milió d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País Basc

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts