Política

Martí es fa valer perquè el PSC no sigui decisiu a Santa Coloma

El batlle en funcions, d’ERC, rebutja un pacte amb els socialistes

Junts no hi tanca les portes i avalua el relleu

El cap de llista d’ERC a Santa Coloma de Farners, Joan Martí, es fa valer quan falten tres dies per a la investidura del nou alcalde. Martí, que és l’alcalde en funcions, vol liderar fins al 2023 “un equip de govern de progrés i de país”, segons afirma en un comunicat de premsa difós ahir pel partit. Però Martí admet que no ha tancat cap acord en ferm per revalidar l’alcaldia. Això sí, demana aïllar el PSC (dos regidors), però, en canvi, Junts no descarta un pacte amb els socialistes, que podria dur dissabte la seva candidata, Susagna Riera, a l’alcaldia.

Martí aspira a encapçalar un equip de govern amb “un alcalde d’ERC i un equip potent de regidors i regidores”. Considera que l’alcaldia per quatre anys és innegociable perquè ERC va ser el més votat –1.659 sufragis, amb el 30,4% dels votants– i no veu bé compartir el càrrec amb altres formacions que li ho han sol·licitat, com ara JxCat, segon el 26 de maig amb 1.468 vots i el 26,9%.

En principi, la CUP (dos edils) estaria disposada a col·laborar amb ERC, però Independents per Santa Coloma-IdSelva (dos) i el PSC (dos) són més proclius a protagonitzar el canvi i arraconar Martí. Fonts del PSC assenyalen que estan parlant amb totes les forces que volen reunir-se amb ells per tal de formar el millor govern per als veïns de Santa Coloma.

ERC considera que el context del país hauria de facilitar l’acostament entre els grups independentistes. “En un moment difícil i complicat per al país, amb els nostres líders a la presó o a l’exili, amb una possible i greu sentència condemnatòria a les portes, considerem que els partits polítics independentistes hem d’estar més units que mai davant aquells que representen la política de la repressió.” ERC i Junts tenen 11 dels 17 regidors del ple. Fa quatre anys en tenien 14 de 17 i no es van entendre.

“La mà del 155”

La possibilitat que el PSC entri a l’equip de govern, però, no està descartada. En el comunicat d’ahir els republicans van assenyalar-los com la formació no desitjada. “Nosaltres, com la gran majoria de la ciutadania colomenca, no entendríem un pacte que arraconés la força majoritària del govern de la ciutat, i més si aquest pacte arriba de la mà del 155 [en referència al PSC].” El PSC va formar part de l’equip de govern del 2007 al 2011.

LA XIFRA

6
regidors
va obtenir ERC, un més que Junts (5). Gairebé van doblar IdSelva, el PSC i la CUP, tots tres amb 2 edils.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia