Política

ERC s’obre a explorar un pacte amb Colau i el PSC

Els equips negociadors de Maragall i Colau es troben avui

Ernest Maragall i Esquerra Republicana van redoblar ahir l’aposta en la seva estratègia d’evitar que la confluència dels comuns, els socialistes i Manuel Valls porti Ada Colau a l’alcaldia de Barcelona, i van anunciar la seva disposició a reunir-se amb el representant del PSC, Jaume Collboni, per explorar si hi ha marge d’acord en una entesa que, evidentment, també ha d’incorporar Barcelona en Comú.

L’anunci de Maragall va en la línia del pacte a tres d’esquerra que sempre ha defensat Colau, però amb la diferència que en aquest cas el republicà reivindica per a ell l’alcaldia. Tot i l’oferiment de diàleg, Maragall va confirmar que presentarà la seva candidatura a la investidura i reconeix que el seu propòsit és el de formar govern amb els comuns perquè veu molt difícil arribar a pactar amb els socialistes.

Aquesta dificultat va fer-se palesa ahir mateix perquè la seva proposta de negociació va ser rebutjada quasi immediatament pel PSC, per mitjà de Laia Bonet, que va fer diverses piulades en què referma la intenció del partit de fer un acord només amb els comuns i de deixar per després de la investidura una trobada amb els republicans. Aquesta va ser la mateixa reacció que Jaume Collboni va tenir la setmana passada quan va rebutjar l’oferta de reunir-se amb Maragall fins després de la investidura, oferiment que l’alcaldable d’ERC va fer per mitjà d’una carta.

L’estat de les negociacions per a l’Ajuntament de Barcelona passa avui per la represa del contacte formal entre la delegació d’Esquerra i Barcelona en Comú, després que la setmana passada el mateix Maragall va anunciar que quedaven aturades en espera que Colau aclarís els seus objectius.

En la trobada d’avui, la delegació d’ERC portarà un document en el qual es dibuixa l’organització del govern i es marquen les línies prioritàries d’acció executiva. No s’hi concreta quina figura es reservaria per a Ada Colau, però sí que desgrana dues grans àrees d’actuació, amb una acció de govern marcada pel “compromís de progrés, l’equitat i la justícia social” i també un “compromís per la llibertat i la democràcia”. Pel que fa a àrees de govern, Maragall proposa una estructura en sis grans àmbits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona