Política

La via per fer fora Dulsat a Lloret, llunyana

Ciutadans no ha rebut cap oferta del PSC, cosa que fa difícil l’alternativa a Junts

L’alternativa a Lloret de Mar per fer fora el candidat de Junts, Jaume Dulsat, que va ser el més votat el 26 de maig, és ara poc elaborada i té poques hores per concretar-se. Ciutadans (4 regidors) i el PSC (5) no s’han reunit de manera formal, cosa que fa difícil l’alternativa a Dulsat, l’alcalde en funcions.

Ahir al vespre el seu candidat, Jordi Hernández, va explicar que Francisco Pastor (PSC) no li ha ofert cap proposta “de ciutat que pugui semblar-nos interessant i que s’adigui al nostre programa”. Hernández va reiterar que no donaran mai el seu vot ni a Junts ni a ERC.

Els comuns, amb el PSC

Si l’alternativa a Dulsat no avança, la possibilitat que Pastor succeeixi Dulsat s’esvaeix. De moment, el PSC compta amb els vots de Lloret en Comú (2 regidors) en el ple de dissabte –a 2/4 de 12 al Teatre Municipal, però no està clar que l’alcaldable socialista vulgui iniciar el seu periple com a regidor directament com a alcalde –el candidat va ser el número 6 del PSC el 2007, però no va entrar al ple. Pastor va ser molt cautelós ahir a l’hora de valorar l’estat de les negociacions, pendent d’una reunió de l’agrupació local, avui al vespre.

El cap de llista de Junts, que va obtenir 6 regidors, té el suport d’ERC (3 edils), segons ha comunicat aquest partit després de l’assemblea de dilluns. ERC és partidària d’allargar l’entesa actual (CiU-PSC-ERC), però el nou pacte podria deixar-la fora.

ERC, al costat de Junts i crítica amb el PSC

El grup d’ERC a Lloret (3 regidors electes) descarta formar part d’un tripartit d’esquerres al poble, juntament amb el PSC i Lloret en Comú (2 edils). Després de l’assemblea de dilluns, ERC ha descartat la possibilitat esmentada perquè “pretén la divisió, i en aquest eix prioritzem la solidaritat amb els nostres companys empresonats, i també amb el poble de Catalunya, víctima de l’aplicació de l’article 155”, diuen en un comunicat. Els republicans, encapçalats pel regidor de Promoció Econòmica i Medi Ambient en funcions, Jordi Orobitg, demanen a Junts per Lloret que els tingui en compte per formar govern, cosa que ara mateix és improbable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona