Política

POLÍTICA

“Tal com ha dit Jordi Cuixart, ho tornarem a fer”

El president de la Generalitat, Quim Torra, compareix “colpit” per les declaracions dels presos polítics i es compromet a recuperar la unitat estratègica per aconseguir la independència

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut aquest vespre des de Madrid “colpit“ per les declaracions dels presos polítics en el seu darrer torn de paraula en el judici al Tribunal Suprem. Torra ha fet seves les paraules dels acusats i s’ha compromès a recuperar la unitat estratègica per aconseguir la independència de Catalunya. “Tal com ha dit Jordi Sánchez, ha afirmat el president, ho tornarem, a fer”.

Torra, que ha admès que la gent pot haver pensat en alguna moment que defallia la determinació per continuar el Procés, ha insistit que ara és l’hora de compartir “un futur i un anhel” i s’ha tornat a mostrar fermament partidari de buscar una solució dialogada amb l’Estat. Quan a les frases dels presos que aquesta tarda han intervingut per darrera vegada al judici de l’1-O que ha quedat vist per sentència, ha anat assumint-les una rere l’altra. De Junqueras, s’ha quedat amb la necessitat de negociar un acord. De Romeva, que “fer una referèndum no és delicte”. De Forn, que segueix creient en el dret a l’autodetermianció. De Turull, que només se’ls pot jutjar des de mentalitats autoritàries. De Rull, de forma especialment emotiva, la idea de mantenir davant els fills la dignitat de defensar idees nobles. De Sánchez, que “hem passat d’un conflicte pel dret a l’autodeterminació, a un conflicte pels drets universals”. De Forcadell, que se la jutja no pel que fa fet sinó per qui és. De Bassa, que la desobediència “hagués estat presentar-nos amb un programa i no complir-lo”. De Cuixart, la convicció que “si la violència no va poder amb milers de persones l’u d octubre ningú pot creure que una sentència ho aconseguirà”. De Borràs, la certesa que Catalunya és una nació snese estat. I de Mundó, el desig que els seus companys puguin tornar a casa amb els seus fills. De l’ex conseller Santi Vila, Torra no n’ha fet cap referència.

Finalment, el president ha repetit amb especial èmfasi una de les frases de Jordi Cuixart pronunciades davant els jutges: “Ho tornarem a fer”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia