Política

El 71,43% d’inscrits, amb una participació només del 40%, avalen l’acord amb el PSC amb Colau d’alcaldessa de Barcelona

L’opció d’un pacte amb ERC rep el suport del 28,57%

Collboni ratifica el suport a la candidatura d’Ada Colau

Finalment, Ada Colau ha rebut l’aval dels inscrits a Barcelona en Comú (BComú) per establir un pacte amb el PSC amb ella com a alcaldessa de la ciutat.

Amb una participació del 40%, la opció favorable al pacte amb el PSC ha rebut el suport de 2.887 votants (el 71,43% dels inscrits que han participat en la consulta que s’ha fet entre les persones inscrites al partit). L’altra opció, la d’un acord amb ERC amb Ernest Maragall com a alcalde, només ha rebut el suport de 1.155 votants (el 28,57%).

Segons ha explicat Enric Bàrcena, aquesta ha estat la consulta amb més resposta de les que ha fet BComú sobretot per la manca de temps amb què s’ha hagut de portar a terme. Segons Bàrcena, d’un cens total de 9.949 persones validades, han votat un total de 4.042 (el 40,62%).

Després d’explicar els resultats de la consulta, la candidata a l’alcaldia per BComú, Ada Colau ha fet una defensa del resultat obtingut i que li permet presentar demà la seva candidatura a l’alcaldia. Colau ha explicat que no ha rebut cap trucada ni proposta per part del candidat d’ERC, Ernest Maragall. L’encara alcaldessa en funcions, ha criticat la intervenció d’ahir de Maragall que ha qualificat de “molt dura”.

Colau ha negat haver mantingut cap contacte amb Manuel Valls i ha defensat que la seva opció preferida era el tripartit d’esquerres i ha deixat oberta la possibilitat d’arribar a acords en el futur amb ERC.

Un cop conegut el resultat de la consulta a les bases de BComú, el candidat pel PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per anunciar el suport del PSC a la candidatura d’Ada Colau com a futura alcaldessa de Barcelona i a la conformació “d’un govern municipal de coalició paritari”.

Collboni també ha agraït explícitament els vots d’aquells regidors que per “responsabilitat i generositat” puguin donar demà dissabte el seu suport al bipartit BComú-PSC tot i no formar part de cap d’aquests dos partits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia