Política

A Banyoles Miquel Noguer torna a obrir un mandat de línia continuista

El candidat de JxCat accedeix a l’alcaldia per quarta vegada consecutiva

Tots els grups, excepte Convivència, es comprometen amb el procés

La majoria absoluta aconseguida per JxCat havia eliminat incerteses en la votació per investir el nou alcalde de Banyoles, però hi havia la incògnita del tarannà amb què es presentaven els grups en la constitució del nou ple. En aquest sentit, els discursos fan entreveure una oposició molt activa, malgrat el blindatge de què disposarà l’equip de govern. El reelegit alcalde, Miquel Noguer (que encetava el seu quart mandat, el tercer amb majoria absoluta), va descriure una gestió de continuïtat per a la qual va deixar una escletxa al consens (“sempre que sigui possible buscarem col·laboració”). ERC, el principal partit de l’oposició, va comprometre’s a ser constructius, però fins a cert punt (“no serà un xec en blanc, estarem vigilants i, si cal, serem crítics”, va dir Jaume Butinyà). Sumem Banyoles va posar molt l’accent en la necessitat d’un canvi de model de governar, a fi que el ciutadà pugui decidir (“s’ha fet una política del segle XX, i no una política de consens”, va dir Non Casadevall). I Convivència i Progrés, que s’estrenava, va posar el focus en el fet que l’Ajuntament ha de representar totes les sensibilitats polítiques de la ciutat (“cal un consistori que respecti les minories”, va afirmar Quim Fernández). Excepte aquest últim, tots els portaveus van incloure en el seu discurs una defensa del procés independentista i de suport als presos i exiliats polítics. En aquest sentit, el més contundent va ser Non Casadevall, que va expressar el seu rebuig a la monarquia i la seva predisposició a desobeir la llei, si cal.

Els plens ja es poden seguir per internet

La constitució de l’Ajuntament banyolí es va poder seguir ahir per primer cop en directe, per internet, a través de la pàgina web de l’Ajuntament (www.banyoles.cat). La connexió ja s’havia fet de manera experimental en el ple extraordinari d’aquesta setmana d’aprovació de les actes pendents, i a partir d’ara serà una pràctica habitual en totes les sessions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia