Política

Dulsat, reelegit batlle de Lloret en un ple farcit de retrets

El candidat de Junts per Lloret va aconseguir, gràcies al suport del PSC, els onze vots necessaris per ser investit alcalde

Cs i En Comú Lloret critiquen que el socialista Pastor no apostés pel canvi

Jaume Dulsat, candidat de Junts per Lloret, va ser investit ahir novament alcalde de Lloret de Mar arran de l’acord assolit amb el PSC, partit que li va proporcionar els cinc vots necessaris per tenir la majoria absoluta (11 de 21 regidors). Tot i que en el ple de constitució del nou consistori no va haver-hi sorpreses de darrera hora –el pacte entre Junts i PSC, antics socis de govern, estava segellat–, el desenvolupament de la sessió, que va tenir lloc al teatre municipal amb uns 200 assistents, va estar marcat pels retrets dels grups de l’oposició, especialment dels edils d’En Comú Lloret i de Cs, envers el socialista Francisco Pastor, que havia promès impulsar un canvi al capdavant del consistori. “Hem vingut al teatre a veure l’obra que porta per títol L’alcaldable que mai va voler ser alcalde”, va etzibar-li el regidor Miquel Gracia, d’En Comú Lloret, a Pastor. De fet, els set vots que va aconseguir la candidatura de Pastor –procedents de Cs, En Comú i Força Lloret– van deixar clar que en els darrers quinze dies s’havia intentat gestar un pacte per fer fora Dulsat que no va progressar. En aquest sentit, el regidor de Cs, Jorge Hernández, va assegurar que el pacte per fer alcalde Pastor havia existit i va expressar la seva decepció amb el gir final de les negociacions. Pastor va replicar Hernández adduint que si el pacte no havia arribat a bon port havia estat per les reticències de Cs, “en vincular-lo amb el de Blanes”. I va defensar l’acord amb Junts adduint que és el més lògic atès que havien estat les dues forces més votades.

Dulsat, que va reconèixer que els darrers quinze dies havien estat els més complicats del mandat, va explicar que la intenció inicial havia estat reeditar el pacte de govern de l’anterior mandat (amb ERC i PSC) però va dir que “aritmètica” s’havia imposat i d’aquí el pacte amb el PSC. Va agrair la col·laboració “excel·lent” d’ERC i va agrair al PSC que respectés que l’alcalde fos el de la llista més votada.

LA FRASE

La nostra intenció era reeditar el pacte de govern del mandat anterior, però l’aritmètica mana
Jaume Dulsat
alcalde de lloret de mar

ERC: “No ens vol ni el PSC ni Junts”

El rostre i els gestos de l’alcaldable d’ERC, Jordi Orobitg, durant el ple van posar en evidència el malestar del seu grup, que s’ha quedat fora del pacte de govern. Fins i tot, el regidor de Cs va declarar: “La coça al cul a ERC no ens l’esperàvem.” “No podem ser allà on no ens volen; no ens vol ni el PSC ni Junts”, va manifestar Orobitg, la candidatura del qual va aconseguir únicament l’adhesió dels tres regidors d’ERC. I referint-se al PSC va dir: “Tant parlar de canvi i al final aquest era fer fora o Junts o ERC i dividir les forces independentistes.” Visiblement dolgut, Orobitg va anunciar que, en el seu paper a l’oposició, “no en deixarem passar ni una”. Els regidors d’ERC van ser els únics que van jurar el càrrec amb la vista posada en la República.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia