Política

Més de 9.000 veneçolans entren al país l’últim dia sense visat especial

Més de 9.000 veneçolans van entrar al Perú divendres per la frontera nord amb l’Equador, en l’últim dia en què no necessitaven un visat humanitari per accedir-hi. Es tracta del nombre més alt de ciutadans veneçolans en un sol dia que entren en territori peruà, molt per damunt de les 6.708 entrades que es van registrar el 31 d’octubre passat, últim dia d’ingrés estipulat perquè els ciutadans veneçolans poguessin accedir al permís temporal de permanència (PTP), un document especial que permetia als immigrants d’aquest país treballar o estudiar al Perú.

Des d’ahir a les 12 de la nit, els ciutadans veneçolans que vulguin entrar al Perú hauran de tenir un passaport i un visat humanitari, tal com va anunciar dijous el president peruà, Martín Vizcarra. El líder peruà va fer l’anunci després de la tercera deportació de ciutadans veneçolans que havien entrat al país amb documents falsos o ocultant els seus antecedents delictius.

Des que es va establir el nou requisit, la xifra d’entrades de veneçolans per dia al Perú, registrada pel Centre Binacional d’Atenció Fronterera (Cebaf) de Tumbes, s’ha elevat de 1.300 de mitjana a 2.500 el dissabte 8 de juny, i fins arribar als més de 9.000 de divendres.

Atesa l’alta demanda d’atenció, l’oficina de migracions va informar que s’han habilitat més de trenta mòduls de control migratori al Cebaf de Tumbes. Per accedir a un visat humanitari, els ciutadans veneçolans hauran de presentar el passaport als consolats peruans de Caracas i Puerto Ordaz, a Veneçuela, de Bogotà, Medellín i Leticia, a Colòmbia, o a Cuenca, Guayaquil, Quito, Machala i Loja, a l’Equador. En el cas dels menors de 9 anys, el visat humanitari es podrà gestionar amb la partida de naixement.

Prop de 3,4 milions de veneçolans han abandonat el seu país els últims tres anys per la crisi política, econòmica i humanitària, segons l’ONU. La majoria s’han dirigit a Colòmbia, on n’hi ha més d’un milió, i al Perú, on segons els últims informes oficials hi ha més de 800.000 veneçolans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia