Política

Les esquerres tornen a deixar fora el PP a Castelldefels

Per segon cop, Manuel Reyes serà a l’oposició tot i encapçalar la força més votada

L’alcaldessa socialista, Maria Miranda, suma amb Movem i ERC i es compromet a treballar per tota la ciutat

La història es va tornar a repetir ahir a Castelldefels. Tot i que el PP va ser la força més votada, els seus regidors es quedaran a l’oposició durant aquest mandat. La socialista Maria Miranda va ser escollida alcaldessa amb els vots dels representants de Movem En Comú Podem i ERC, que governaran plegats, tal com va es va anunciar divendres, amb una còmoda majoria de catorze regidors. El pacte d’esquerres és una reedició del de l’anterior mandat, però en aquesta ocasió Miranda no haurà de compartir l’alcaldia amb la candidata de Movem, Candela López, ja que el PSC va obtenir sis regidors i els comuns es van quedar amb quatre, com ERC.

El ple es va viure a la plaça amb més tranquil·litat que ara fa quatre anys, quan les protestes dels seguidors del PP van crispar l’ambient. Un cop feta la votació i amb l’alcaldessa ja escollida, Manuel Reyes va lamentar la situació, va recordar que era el tercer cop que s’havia presentat a les eleccions i les havia guanyat, i va acusar els partits d’esquerra de fer-se “trampes al solitari” i confegir un pacte “que no ha votat ningú”. Tot i això, va remarcar la seva disposició a donar suport al govern “quan presentin propostes bones”.

L’alcaldessa va recordar que cap candidatura havia obtingut la majoria absoluta i va elogiar el pacte segellat “prescindint de les sigles i en benefici de l’interès comú”. Maria Miranda es va comprometre a treballar per tota la ciutat, va allargar la mà als grups de l’oposició i va assegurar que recordarà a les altres administracions quines són les necessitats del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia