Política

Mundet (Junts), alcalde de Cassà en un ple en què ERC li retreu el pacte amb el PSC

Martí Vallès assenyala que l’acord “no és bo per al municipi” i recorda que Junts va trencar el diàleg

Mundet argumenta la voluntat de treballar per a tots

“No sé si és un somni fet realitat o una realitat somiada”, va reconèixer Robert Mundet (Junts) ja com alcalde de Cassà i investit amb el suport del regidor del PSC, Marià Montsunyer, en una proclamació, enmig de forts aplaudiments d’una sala de plens que havia quedat petita, i amb alguns crits de “vergonya” provinents de fora la sala. Per Mundet, l’ acord es fa amb la voluntat de “treballar per tots, sense exclusions ni prejudicis”, prioritzant “el diàleg i el consens”. “No hi ha enemics, ni bons ni dolents, només hi ha rivals polítics”, va reblar. Montsunyer, que va haver de repetir el jurament ja que no havia fet servir el mínim que demana la llei, va recalcar que no és un pacte “entre partits, sinó amb persones”. “Hem parlat de Cassà i no de Puigdemont ni de Sánchez”, va insistir, i va demanar que no se’l jutgi per les sigles.

Hi havia cares llargues entre els regidors d’ERC, ara a l’oposició, mentre el fins ara alcalde, Martí Vallès, retreia a Junts haver trencat les negociacions i les formes; tres vots van donar la victòria als republicans el 26-M. Vallès va recordar que si bé és “absolutament lícit” aspirar a l’alcaldia, va indicar que el pretext “no pot ser la manca de diàleg d’ERC”. “Mai ens hem aixecat de la taula; és fals”, i va recriminar a Junts una falta de proposta. Així, va assenyalar que “l’acord segellat” ahir no “és bo per al poble” ja que no se’n coneix cap punt. Va instar a la “dignitat i coherència política” en uns “temps convulsos”, i va recordar a Mundet la visita feta a Puigdemont.Un aplaudiment sonor i llarg va cloure el cap republicà a l’oposició.

Mundet cita Cuixart l’1-O

“Junts construirem un país lliure i un món més just.” Va ser la frase que Mundet va citar de Jordi Cuixart, en el judici de l’1-O, tot recordant, al final del seu discurs, que “hi hagi absolució d’aquest judici polític ”. La citació de Cuixart va provocar un cert murmuri entre el públic. Al final de la sala, membres de l’ANC de Cassà portaven la pancarta de “Llibertat presos polítics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia