Política

Ciutadans no té intenció de trencar amb Manuel Valls

Carrizosa remarca que comparteixen valors i programa amb l’ex-primer ministre francès i l’insta a continuar treballant plegats a Barcelona

El diputat taronja torna a la càrrega contra el llaç groc

Manuel Valls, Celestino Corbacho i Eva Parera van votar dissabte a favor de la investidura d’Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona, i els seus tres companys de Ciutadans de la candidatura Barcelona pel Canvi-Cs van votar en blanc. Aquesta divisió no sembla que hagi de significar cap cisma dins del grup municipal, almenys per al partit taronja, que ahir remarcava els valors i el programa compartits amb l’ex-primer ministre francès. “Al grup municipal hi ha coses que tenim molt clares, amb les quals ens hem presentat junts i compartim valors. Estem segurs que treballarem junts amb el senyor Valls en la defensa d’aquests valors compartits i que van ser el nostre programa electoral”, va assegurar el líder de la formació al Parlament, Carlos Carrizosa.

Caldrà veure, però, si a Valls li interessa continuar al costat d’un partit que pacta governs amb la ultradreta de Vox.

Malgrat que és només gràcies a Valls que Colau torna a ser alcaldessa, el diputat va augurar que vindran quatre anys més de “desastre de gestió” i de “la mateixa cançó de sempre” i va defensar els tres vots en blanc dels tres edils taronja: “Els nostres regidors no poden votar per donar suport a una alcaldessa com Ada Colau. Som a Barcelona proposant que Barcelona torni a ser el que era.”

Carrizosa va remarcar que Luz Guilarte, Paco Sierra i Marilén Barceló van seguir els dictats del comitè executiu i van optar per no fer amb els seus vots alcaldessa “una populista com Ada Colau, que és el suport necessari de l’independentisme i hi va sempre de bracet”.

El dirigent del partit d’Albert Rivera a Catalunya va lamentar l’anunci de la líder dels comuns de consultar a la junta de portaveus la possibilitat de tornar a penjar el llaç groc al balcó del consistori: “Nosaltres no donem suport a aquells que fan xixines la unió entre tots els catalans, no donem suport als que sembren zitzània i divideixen i s’apropien de les institucions.”

Carrizosa també va denunciarque la secretària tercera de la mesa del Parlament, Laura Vílchez, i l’eurodiputat Jordi Cañas van ser víctimes d’“agressions” dissabte després dels plens d’investidura. Segons la seva versió, Vílchez “va ser agredida amb el llançament d’un objecte en sortir de la constitució de l’Ajuntament de Sabadell”, mentre que Cañas, “passejant per Barcelona, va ser objecte del llançament de pintura”, i ho va atribuir alegrement als CDR.

Després del 26-M, Ciutadans ha entrat a 550 governs municipals a Espanya i no ha obtingut cap alcaldia a Catalunya.

LA FRASE

Amb Valls compartim valors i un programa i estem disposats a col·laborar per aquest programa
Carlos Carrizosa
Líder de Ciutadans al Parlament

Berbel, nova gerent municipal

Ada Colau ha nomenat nova gerent municipal la sabadellenca Sara Berbel, fins ara directora general de Barcelona Activa i gerent de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament. Es tracta de la màxima figura en l’estructura executiva municipal. Substitueix Jordi Martí, que és des de dissabte nou regidor. L’alcaldessa ha destacat que el perfil de Berbel s’emmarca en la seva aposta per implantar polítiques feministes i d’igualtat. Ha estat directora general d’Igualtat d’Oportunitats del Departament de Treball de la Generalitat –amb el segon tripartit–, presidenta de l’Institut Català de les Dones –el 2006– i directora de la Xarxa d’Economia Social i de Polítiques d’Igualtat a l’Ajuntament de Barcelona. Entre els seus llibres publicats, hi ha El cuerpo silenciado i Directivas y empresarias. Mujeres rompiendo el techo de cristal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona