Política

Cs trenca amb Valls a l’Ajuntament de Barcelona per haver facilitat la investidura de Colau

La portaveu de Ciutadans, Inés Arrimadas, assegura que tant l’alcaldessa com Maragall posen el consistori “al servei del separatisme”

La portaveu de Cs, Inés Arrimadas, ha anunciat aquest dilluns que el partit trenca amb l’ex-primer ministre francès Manuel Valls i que els seus tres regidors conformaran un grup diferenciat a l’Ajuntament de Barcelona. Així ho ha decidit el Comitè Permanent del partit taronja, que s’ha reunit aquest dilluns a Madrid, després que Valls, Celestino Corbacho i Eva Parera votessin a favor d’investir Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona. “Colau ha fet el mateix que faria Ernest Maragall, que és com a primera mesura posar l’Ajuntament al servei del separatisme”, ha lamentat Arrimadas després de l’anunci de la batllessa de tornar a col·locar el llaç groc a la façana del consistori.

Com que Barcelona pel Canvi-Cs es va registrar com a coalició, els tres regidors taronges –María Luz Guilarte, Paco Sierra i Marilén Barceló– podran tenir grup propi a l’Ajuntament i Valls, Corbacho i Parera també. Arrimadas ha explicat que el secretari general de Cs, José Manuel Villegas, ja ha comunicat la decisió a l’ex-primer ministre francès. Tant Arrimadas com el líder de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, van assegurar ahir diumenge que seguirien treballant amb Valls perquè comparteixen “valors i programa”. El mateix Carrizosa ha publicat aquest dilluns a Twitter que la seva formació treballarà “per una Barcelona oberta i plural que miri al futur” i que els tres regidors de Cs “seguiran defensant la llibertat i la igualtat”.

Arrimadas ha assenyalat que la investidura de Colau ha suposat una discrepància “molt profunda” entre l’entorn de Valls i el partit. Mentre que Valls va justificar-ho per impedir que ERC aconseguís l’alcaldia de Barcelona –en ser la força més votada ho hauria aconseguit sense necessitat de pactar–, per a Cs “la diferència entre Ada Colau i Ernest Maragall és molt poca”. “Som els qui sabem que entre Colau i Ernest Maragall no hi ha gaire diferències”, ha insistit, i ha recordat que la primera proposta que va llançar la líder de BComú va ser tornar a posar el llaç groc al balcó de l’Ajuntament.

Les relacions entre Valls i la cúpula de Cs eren tenses des del pacte d’investidura andalús, pel qual el popular Juanma Moreno va accedir a la presidència de la Junta d’Andalusia amb els vots de Cs i de Vox, que l’ex-primer ministre francès va censurar. El mateix dia de les eleccions municipals, en saber-se els resultats, Valls va tornar a avisar que no consentiria un nou acord que inclogués Vox per governar en aquest cas Madrid –com ha acabat passant– i va dir que seria “un motiu per trencar amb el partit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona