Política

ERC enceta el mandat en minoria a Palau- saverdera

Isabel Cortada manté l’alcaldia com la llista més votada

Alternativa per Tothom ha optat per ser a l’oposició

Isabel Cortada (Gent de Palau-AM, vinculada a ERC) manté l’alcaldia de Palau-saverdera però comença el mandat en minoria. GdP va obtenir quatre regidors (un més que en l’anterior mandat), Junts en va aconseguir tres (un menys), i l’agrupació d’electors Alternativa per Tothom (AxM, exsoci de govern de GdP) va mantenir dos regidors, tot i recular en nombre de vots. En el ple d’investidura cada formació va presentar i votar el seu candidat i Isabel Cortada va ser alcaldessa amb els quatre vots del seu grup.

“Començarem en minoria i no descartem que en un futur puguem teixir més acords; hem superat les antigues fractures del poble, volem mantenir aquesta cordialitat i consolidar la confiança. El fet de ser en minoria fa que per part nostre serem encara més oberts a parlar amb la resta de grups abans de portar els projectes al ple”, diu Cortada. Sobre els motius que han impedit la renovació del pacte amb AxT, l’alcaldessa lamenta que des del primer minut els seus exsocis hagin optat per l’oposició. “Ens han fet propostes que han anat de menys a més, demanant l’alcaldia per dos anys; tenint en compte que tenim el doble de regidors no ho podíem acceptar ni era proporcional als resultats”, diu l’alcaldessa.

La vigília del ple d’investidura AxM ja havia anunciat que havia pres la decisió de passar a l’oposició. En un comunicat el portaveu de la formació, Miquel Serra, ho justificava pels desacords en les negociacions per renovar el pacte amb GdP. “Vam elaborar una proposta de pacte que creiem que beneficiava Palau i era coherent i continuista. GdP no l’ha acceptat i ens han presentat (...) una proposta de mínims en la qual no es valora la feina que AxT ha fet”, va escriure Serra.

El govern en minoria dona més protagonisme a Jordi Compte, portaveu de Junts, tot i que no ha fet un bon resultat. “Parlarem amb tothom; s’han superat les velles guerres i hem de continuar així”, diu Compte, que assegura que ningú els ha proposar de formar govern i que volen fer una “oposició constructiva”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona